La Batllia investiga els fets que van envoltar l’operació del ‘canvi de cama’

La primera instància judicial admet a tràmit la querella presentada per la pacient i l’acumula amb les diligències prèvies que ja havia realitzat la fiscalia després de la informació aportada pel SAAS

-
-
La Batllia ha admès a tràmit la querella criminal presentada contra el traumatòleg i l’anestesista que van participar en una polèmica intervenció quirúrgica que va derivar en la sortida de l’hospital, per voluntat pròpia, d’Ignacio Torrero. El responsable de la instrucció judicial, a més a més, ha acumulat a la querella de la pacient les diligències prèvies que ja havia dut a terme la fiscalia arran de la informació que li havia facilitat el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS).

Amb tots els elements previs, la primera instància judicial començarà a investigar si hi ha delicte en algun dels fets que van succeir a l’entorn de la intervenció que es va dur a terme el gener del 2015 i que el traumatòleg va practicar sobre la cama contrària a la que inicialment s’havia convingut. Previsiblement, que el batlle hagi annexat a la querella presentada per la pacient el treball ja fet prèviament pel ministeri fiscal és perquè ja s’han vist alguns indicis de delicte. De moment, però, tota la investigació judicial es troba en una fase molt incipient.

La querella contra el traumatòleg i l’anestesista la va interposar fa unes setmanes la pacient per un suposat delicte de lesions i un altre de falsificació documental. Com s’ha explicat a bastament, en el marc de l’expedient clínic de la dona van aparèixer dos documents, sota l’aparença d’un consentiment informat però omplerts posteriorment a l’operació que contenien, suposadament (i dos pèrits diferents ho han corroborat) una firma falsificada. 

Pretesament, les firmes havien de ser de la pacient i els documents havien d’avalar el canvi de cama a l’hora d’intervenir. Els pèrits cal·ligràfics han deixat clar que la dona no va ser l’autora de les firmes, però no han pogut assenyalar ningú com a responsable de les mateixes. Torrero tampoc no va ser. Prèviament a la interposició de la querella, el SAAS, que va obrir un expedient disciplinari contra el traumatòleg que va acabar arxivant per prescripció de la mala praxi suposada que hauria comès, va posar en coneixement de la fiscalia tots els fets que havia detectat.

Així, la direcció de l’hospitalària va aportar al ministeri públic la resolució dictada en relació amb l’expedient disciplinari, on s’hi detallen ja força la relació de fets, i també hauria posat a disposició de la fiscalia, com no pot ser d’una altra manera, tot l’historial i elements que fan part de la instrucció realitzada en el marc de l’expedient laboral. Abans de tot això, el traumatòleg implicat, que ha assegurat que el canvi de cama va ser del tot conscient i pactat, i ha recordat que la pacient va operar-se l’altra cama també amb ell, ja havia anunciat la seva marxa de l’hospital, que es va fer efectiva el darrer dia de l’any passat.

-

Relacionat

La dona a qui van operar la cama que no tocava nega interès econòmic i recorda que porta més de tres anys amb dolors
-

Relacionat

Torrero assegura que el canvi de cama va ser “conscient”, “no es va tractar d’un error”
-

Relacionat

La dona que va ser operada d’una cama que no tocava es querellarà també contra l’anestesista
-

Relacionat

Error mèdic o assegurar-se un pacient-client?
-

Relacionat

La dona a qui van operar la cama que no tocava fa una crida perquè apareguin altres afectats
-

Relacionat

L’hospital porta a la fiscalia el traumatòleg que va operar una cama que no tocava

Comentaris

Trending