La dona que va ser operada d’una cama que no tocava es querellarà també contra l’anestesista

De l’expedient disciplinari contra el traumatòleg responsable de la intervenció en ressurt que només l’experta en anestesiologia hauria sigut testimoni directe de la firma del consentiment falsificat

-
-
La dona que el gener del 2015 va ser operada d’una cama que inicialment no tocava que fos intervinguda no només es querellarà contra el traumatòleg responsable de l’operació. Finalment, l’acció judicial, que molt probablement es formalitzarà aquest dimarts, també es dirigirà contra l’anestesista que formava part de l’equip mèdic. I que, segons l’expedient disciplinari obert al cirurgià, seria la única que suposadament hauria estat testimoni directe de la firma que es considera falsificada en un segon consentiment informat que avalaria el canvi de cama.

Els assessors legals de la dona fa temps que avaluen la situació, i una vegada han pogut tenir accés al contingut concret de la resolució final de l’expedient disciplinari han decidit actuar per la via penal després d’haver-ho fet per la via civil anteriorment. Tenien clar que es querellarien per un delicte de lesions i un altre de falsificació documental contra el traumatòleg José Ignacio Torrero. Després, però, de veure els detalls de l’expedient, que s’ha arxivat per prescripció de la falta laboral comesa, la dona i els seus advocats consideren que hi ha motius per actuar també contra l’anestesiòloga Eva Digón. 

Aquesta darrera facultativa fa temps que ja no treballa a l’hospital i, per tant, la instrucció de l’expedient disciplinari no ha pogut recollir el seu parer. Però sí que és clar que l’anestesista apareix en diversos fragments de la resolució. Així, Torrero hauria explicat que la dona, abans de ser sedada i en presència de Digón, hauria verbalitzat en un parell d’ocasions, totalment conscient, que volia que en lloc de la cama esquerra se li operés la dreta. També un altre dels professionals sanitaris que va participar en tota l’assistència mèdica hauria rebut l’explicació per part de l’anestesista que la pacient havia firmat en presència seva el segon consentiment, que els perits cal·ligràfics contactats pel Servei Andorrà d’Atenció Mèdica (SAAS) han conclòs que inclou una firma falsa.

Davant de tot això, l’afectada signarà una única querella que es dirigirà contra Torrero i contra Digón. Segons les fonts consultades, aquesta segona serà acusada d’un presumpte delicte de falsificació documental en concepte de coautora i d’un altre delicte de lesions per comissió per omissió. Es demanarà que, entre moltes d’altres diligències, es prengui declaració als dos querellants en concepte d’investigats i que, si cal, a l’anestesista se li prengui testimoniatge via comissió rogatòria.

-

Relacionat

Error mèdic o assegurar-se un pacient-client?
-

Relacionat

La dona a qui van operar la cama que no tocava fa una crida perquè apareguin altres afectats
-

Relacionat

L’hospital porta a la fiscalia el traumatòleg que va operar una cama que no tocava
-

Relacionat

L’hospital rep l’informe definitiu que avalarà l’acomiadament d’un traumatòleg que es va equivocar de cama en una operació
Un professional sanitari preparant l'instrumental per operar.

Relacionat

La pacient a qui el traumatòleg que deixa l'hospital va operar la cama que no tocava ja té embastada una querella
-

Relacionat

Infermers de l’àrea quirúrgica de l’hospital defensen la tasca del traumatòleg expedientat
El traumatòleg durant una xerrada a la sala d'actes de l'hospital.

Relacionat

Anuncia que deixa l'hospital un traumatòleg involucrat en diverses anomalies

Comentaris

Trending