La Batllia estudia un cas de suposada mala praxi al servei d’urgències de l'hospital

Un pacient reclama una indemnització al SAAS per la deficient atenció que hauria rebut fa uns mesos

-
-
La secció administrativa de la Batllia acaba d’admetre a tràmit la demanda d’un pacient del servei d’urgències de l’hospital que fa uns mesos que va acudir al centre sanitari i, a parer seu, l’atenció que hauria rebut no hauria estat l’escaient. Com que considera que hi va haver mala praxi -no s’acusa en cap cas ningú d’haver comès una infracció penal- sol·licita una indemnització econòmica, una compensació.

L’afer, del qual no han transcendit detalls més enllà de l’admissió a tràmit judicial que es va formalitzar el 15 de novembre i que ara ha estat publicada al BOPA, ja fa un temps que cueja pel SAAS, per l’hospital. Abans que es judicialitzés el cas, la reclamació òbviament es va fer per la via administrativa. És a dir, davant el centre hospitalari. Segons les fonts consultades, però, l’hospital va rebutjar tenir cap responsabilitat en l’atenció a urgències que l’usuari troba deficient.

Segons les fonts esmentades, un peritatge extern encarregat per les asseguradores que es responsabilitzen de cobrir possibles actuacions indegudes ja sigui de la institució globalment o de qualsevol professional que hi treballa va arribar a la conclusió que no hi havia mala praxi. Amb aquest informe es van desestimar les pretensions del pacient reclamant i ara serà el batlle Xavier Colom, almenys en primera instància, que haurà de decidir si hi va haver alguna responsabilitat o no del SAAS en el cas denunciat.

Comentaris (7)

Trending