La Batllia encausa l'actual responsable de compliment normatiu de Vall Banc pel 'cas Odebrecht'

Comentaris

La Batllia encausa l\'actual responsable de compliment normatiu de Vall Banc pel \'cas Odebrecht\'
La Batllia encausa l\'actual responsable de compliment normatiu de Vall Banc pel \'cas Odebrecht\'
  • Xavier Díaz era un dels homes forts de BPA Serveis i per tant, segons la policia, "coneixedor de les estructures mercantils ideades i constituïdes" per la filial de BPA
  • Hi ha malestar entre excompanys del també cap del gabinet jurídic del nou banc pel fet que se li mantenen altes responsabilitats mentre altres van ser "apartats i criminalitzats"

La batlle instructora del ‘cas BPA’, Canòlic Mingorance, ha encausat l’actual responsable jurídic i de compliment normatiu de Vall Banc, Xavier Díaz, en la derivada andorrana del ‘cas Odebrecht’, que al Principat s’ha denominat ‘cas Pernambuco’. Suposadament, la instructora, a partir dels informes de la policia, inclou Díaz entre les persones que haurien participat en un presumpte delicte de blanqueig de capitals vinculats de manera directa o indirecta amb la trama de suborns protagonitzada per la constructora brasilera, pel seu pas per BPA Serveis.

En efecte, l’actual màxim responsable del departament jurídic de Vall Banc era un dels homes forts de la filial de BPA i, per tant, havia de tenir un elevat coneixement de tot el que es coïa, especialment, en països centreamericans i de l’Amèrica Llatina. De fet, segons un informe policial, Xavier Díaz Torres és “un dels tècnics de BPA Serveis. Per tant, coneixedor de les estructures mercantils ideades i constituïdes a través d’aquesta filial de l’entitat bancària”.

El fet que hagi transcendit en determinats ambients bancaris i judicials la situació de Díaz ha causat un notable malestar entre els seus companys. Segons fonts properes a aquests, es dóna el cas que totes les persones que al seu dia van aparèixer en causes judicials relacionades amb el ‘cas BPA’, tinguessin més o menys incidència, fossin més o menys rellevants, van ser suspesos de feina quan no apartats o directament acomiadats sense cap mena d’indemnització tot i no haver-hi, encara a data d’avui, cap mena de condemna. Ni tan sols provisional.

Les fonts consultades han recordat que era de domini públic la situació de Díaz i, “vist com estan anant les coses en el ‘cas BPA’, era clar que Díaz havia d’acabar esquitxat en algun cas. Sorprèn, per tant, que mentre altres són fora i criminalitzats aquesta persona pugui ostentar un càrrec de tanta responsabilitat com el de compliment normatiu més enllà de la direcció del gabinet jurídic” de Vall Banc.

Comentaris

Trending