La Batllia confirma la fallida de la històrica Serralleria Els Cortals

Tot i acumular nombrosos deutes, l’empresa tenia les assegurances de responsabilitat civil al dia i no hi hauria d’haver problemes per cobrir els danys de l’incendi als Serradells

-
-
La històrica Serralleria Els Cortals, fundada el 1993, està ja formalment en situació de cessament de pagaments i fallida. Tot i acumular nombrosos deutes -que s’hauran de quantificar amb exactitud les properes setmanes- i deixar de pagar, almenys, la nòmina del mes d’agost als treballadors, l’empresa tenia al dia, segons fonts properes al procés de liquidació, les assegurances de responsabilitat civil, amb la qual cosa no hi hauria d’haver problemes perquè es cobreixin els danys dels quals es faci culpable la serralleria haguts al centre esportiu dels Serradells arran de l’incendi ocorregut ara farà aviat un any.

La petició de fallida la va sol·licitar la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) per l’impagament de les quotes socials dels empleats de la serralleria, una quinzena. La Batllia ha acordat recentment donar lloc a l’esmentada fallida però fer-ho en data 31 d’agost. De fet, després de les vacances estivals l’empresa ja no va obrir portes. Es va trobar, segons algunes fonts, que no havent pogut abonar la nòmina de l’agost els empleats van plegar pràcticament de cop. Tots els treballadors, segons les fonts consultades, haurien trobat altres sortides professionals.

Hores d’ara encara és aviat saber quin és el passiu de Serralleria Els Cortals, encara que sembla clar que serà improbable remuntar la situació i es dóna per fet que la firma s’acabarà liquidant. Ara tot just, però, els creditors hauran d’anar formalitzant els seus crèdits. I ben bé fins a mitjan gener no es podrà fer el recompte formal del deute acumulat, que inclou empreses estrangeres. L’empresa feia temps que arrossegava dificultats econòmiques i això complicava la seva operativa, atès que no disposava de crèdit per poder accedir a estoc de material, per posar un exemple.

Serralleria Els Cortals es va veure implicada, també, en l’incendi que hi va haver el 22 de novembre de l’any passat als Serradells. L’adjudicatària dels treballs per part del comú li havia subcontractat els treballs de serralleria. Una part d’aquesta feina, la relativa a la soldadura, l’havia tornat a subcontractar l’empresa ara en fallida. Malgrat que aquesta vinculació amb el fatídic sinistre no hauria estat la conseqüència del cessament de pagaments, sí que reputacionalment no hauria ajudat. Ben al contrari. No obstant, les assegurances estaven al corrent de pagament i, per tant, assumiran les responsabilitats que pertoquin.

Serralleria els Cortals es va crear l’any 1993 i centrava la seva activitat en la fabricació i muntatge d’elements metàl·lics i tancaments d’alumini. Treballava tant a nivell privat com per a les diferents administracions i s’havia convertit en una de les empreses del ram referents del país. Així, seu era el cartell principal de la seu de la CASS i també havia fet obres a edificis com la Universitat d’Andorra, l’oficina de turisme d’Andorra la Vella o el pavelló del Prat Gran, a Escaldes-Engordany.

La bastida no s'ha hagut de retirar pas del tot.

Relacionat

Tanca la serralleria implicada en l’incendi dels Serradells

Comentaris

Trending