La batlle Cristina Bea abandona definitivament la carrera judicial

Just ara feia un any que estava en excedència després dels desencontres amb la cúpula judicial per no poder fer el salt a altres instàncies jurisdiccionals

-
-
La batlle Cristina Bea Rebés abandona definitivament la carrera judicial. Després d’un any d’excedència, el Consell Superior de la Justícia (CSJ) acaba de donar compte de la renúncia -el cessament- de la jurista al càrrec que havia ostentat des de l’any 2000, amb un parèntesi per integrar-se, justament pel fet de ser batlle, a la Unitat de Prevenció del Blanqueig (UPB). Bea va sol·licitar l’excedència a mitjan 2018 arran dels desencontres haguts amb la cúpula judicial i el fet que se l’impedís, així ho entenia la jurista, de forma reiterada el salt a instàncies superiors. Bea feia anys que pretenia accedir al Tribunal de Corts.

Després d’un any fora del món judicial en tan què jutge, Bea ha decidit finalment abandonar del tot la carrera. Aquests darrers temps s’hauria dedicat a la gestió del patrimoni familiar i altres tasques vinculades. Feia temps que la jurista no estava massa a gust a la Batllia tot i ser la tasca de responsable judicial la seva gran passió. El penúltim concurs per aconseguir una plaça al Tribunal de Corts -l’últim el lloc de treball era a temps parcial- i que va suposar l’elecció de Canòlic Mingorance com a magistrada, va fer desistir finalment Bea, que des de l’1 de gener de l’any passat estava en excedència.

La Batllia d’instrucció ordinària que dirigia, la número 5, una de les que més estava al dia segons fonts jurídiques, va passar a mans de la batlle substituta Núria López. Ara, l’esmentada oficina judicial no té titular perquè, segons fonts del món judicial consultades, el Consell Superior de la Justícia ha fet una reorganització i veient que hi havia una altra batllia que tenia molta més acumulació d’expedients, la número 4, ha assignat López a aquesta. I l’oficina d’instrucció ordinària número 5 serà coberta de forma rotatòria pels altres batlles.

Comentaris (7)

Trending