Surt de la presó un dels protagonistes de la ‘batussa del confinament’

El Tribunal de Corts deixa en llibertat el jove que feia d’enllaç entre els consumidors de marihuana i el suposat camell perquè té nacionalitat andorrana i no hi ha risc de fugida

La batussa va tenir lloc al carrer de l'Aigüeta.
La batussa va tenir lloc al carrer de l'Aigüeta. Toni Solanelles

Tot sembla indicar que el pronòstic que feien els advocats defensors del cas de la ‘batussa del confinament’, aquell altercat que hi va haver l’abril de l’any passat en un apartament del carrer de l’Aigüeta per un deute de drogues, que les peticions del fiscal eren fora de lloc, s’acabarà complint. Almenys, quant a la presó ferma. Un dels actors principals de l’embolic acaba de ser posat en llibertat aquest migdia. No és el que menys presó es jugava, tampoc el que més. Però sí que va ser qui va tirar a terra la porta del pis.

¿Per què surt a presó ara de seguida aquest processat i no cap altre? D’entrada, perquè és el que menys pena es jugava dels quatre empresonats. De sortida, perquè dels quatre reclusos és l’únic que té nacionalitat andorrana i considera el Tribunal de Corts, que és qui ha dictat l’alliberament provisional, que no hi ha risc de fugida. Si no és abans, la resta hauran d’esperar a la sentència que està prevista que es dicti per a mitjan del mes que ve. Però si no hi ha un alliberament provisional llavors, tot fa indicar que la condemna a presó ferma serà molt rebaixada. Ara bé, estan empresonats des de fa un any i mig. I en el fons en el fons, més enllà de tombar una porta, l’únic que es va donar va ser una bufetada i es va trinxar un mòbil. Que vaja, que assaltar els domicilis és del tot reprovable. Però el fiscal demanava entre quatre i sis anys.

Zona d'Andorra la Vella on hi va haver la batussa.

Relacionat

“No és un simple tripijoc per drogues”

Per al jove que ara ha sortit de la presó, el ministeri públic sol·licitava una pena de cinc anys de presó. És un home amb un llarg historial i una gran addicció a les drogues. Ja es va evidenciar durant la vista oral celebrada a cavalla de dos divendres que tenia certes dificultats just per la seva addicció. De fet, dins de la presó també ha patit la befa dels seus propis companys d’aventures. Pels problemes físics que pateix, en aquest cas, ja des del naixement. Però és andorrà i té tota la vida muntada al Principat. Per tant, el tribunal l’ha alliberat.

Aquest jove va ser qui va fer d’enllaç consumidors i suposat camell. És a dir, va ser el contacte entre dos grups diferents de persones que buscaven subministrar-se de marihuana amb algú que sabia, l’ara alliberat, que en tenia. I en tingués o no, el que va fer va ser quedar-se amb els diners que li van avançar a compte d’un producte que no van veure mai. I davant l’enganyifa, als clients i al mitjancer, no se’ls va acudir cap altra idea millor que acudir al pis on sabien que vivia el germà del suposat traficant, pensant que aquest també hi seria, a demanar comptes. Els comptes van ser fer baixar la porta d’un cop de peu i mostrar, que ni tan sols brandar, dos pals.

Imatge d'una zona exterior del centre penitenciari.

Relacionat

Un dels empresonats per la ‘batussa de la droga’ porta a la Justícia una sanció per no dur mascareta

El germà del camell es va ‘guanyar’ un clatellot que no li tocava i es va quedar sense mòbil perquè una vegada vistos els crits i el soroll que hi havia a la porta de casa, i abans que aquesta cedís, ja havia estat trucant a la policia. En fi, l’enllaç surt de la presó i els altres tres esperen sentència. Tots tres són residents i, suposadament, no tenen l’arrelament de l’ara alliberat.

Comentaris

Trending