Un dels empresonats per la ‘batussa de la droga’ porta a la Justícia una sanció per no dur mascareta

La direcció de la presó va expedientar un dels joves processats en la causa que es jutja davant el Tribunal de Corts entre divendres passat i el que ve per unes coaccions derivades d’un deute per marihuana per no portar la protecció facial al pati

Imatge d'una zona exterior del centre penitenciari.
Imatge d'una zona exterior del centre penitenciari. Toni Solanelles

Un dels empresonats per la causa que divendres passat i divendres que ve es jutja davant el Tribunal de Corts per una batussa que hi va haver al carrer de l’Aigüeta d’Andorra la Vella l’abril de l’any passat arran d’un deute relacionat amb la compra-venda de droga ha portat a la Justícia una sanció que la direcció de la presó li va imposar l’abril passat per no dur posada la mascareta durant l’hora del pati.

Formalment, el que el pres rebat és la resolució dictada el juliol pel Govern en què confirmava la sanció imposada -i no aplicada fins que no esdevingui ferma- per la direcció d’Institucions Penitenciàries. La demanda administrativa ja ha estat admesa per la secció corresponent de la Batllia i ara es continuarà fent el procediment escaient fins a dictar la resolució judicial escaient.

Durant els moments més àlgids de la pandèmia, la discussió sobre l’ús o no ús de la mascareta va ser un dels elements que més va escalfar l’ambient al centre penitenciari amb la població reclusa

El jove defensa que el reglament intern del centre penitenciari enlloc contemplava l’obligació d’usar la mascareta, menys encara en un espai a l’aire lliure com el pati. De fet, durant els moments més àlgids de la pandèmia, la discussió sobre l’ús o no ús de la mascareta va ser un dels elements que més va escalfar l’ambient al centre penitenciari amb la població reclusa. Es van obrir diversos expedients per fets similars.

Conscient la direcció penitenciària que el reglament no contempla la qüestió de la mascareta -només hi havia instruccions genèriques de caràcter sanitari-, el que es manté que va incomplir l’intern és una instrucció d’un funcionari. I això es considera una falta molt greu per la qual cosa se li va obrir l’expedient sancionador els efectes pràctics del qual estan en suspens fins a la resolució ferma del procediment.

Comentaris

Trending