Surt de la presó el jove que va apunyalar un home el 2017 a Encamp

Amb l’aplicació dels beneficis penitenciaris, el condemnat a cinc anys i mig de reclusió ferma hauria condemnat la pena i ara deixa el Principat expulsat durant vint anys

Una imatge del portal de l'edifici on van succeir els fets.
Una imatge del portal de l'edifici on van succeir els fets. ARXIU

El jove de 23 anys en l’actualitat que el juny del 2017 va clavar vuit ganivetades a un home de 32 anys llavors en el marc d’una discussió sobre drogues en un domicili del carrer Príncep Benlloch d’Encamp ha sortit del centre penitenciari. Després de diverses peticions de la seva defensa perquè se li apliquessin els beneficis penitenciaris, finalment s’ha dut a terme aquesta aplicació i s’ha donat per complert la pena imposada al seu dia. El jove, un resident d’origen dominicà, havia estat condemnat a cinc anys i mig de presó.

Al seu dia va ser condemnat per un assassinat en grau de temptativa després d’acudir a un domicili d’Encamp i clavar vuit ganivetades a un altre home i posteriorment atonyinar-lo amb un bat de beisbol. Una tercera persona, que també va ser detinguda poc després dels fets, hauria participat de tot plegat. I va ser acusat d’encobrir la brutal agressió. El jove dominicà ara alliberat, que ja va cursar estudis al Principat, tenia en el moment dels fets 19 anys.

Suposadament, durant tot aquest temps al centre penitenciari hauria mostrat una relativa bona conducta i tal com va dir davant els tribunals en demanar que se li apliquessin els beneficis penitenciaris amb més celeritat del que finalment ha passat, hauria recapacitat, hauria madurat, hauria superat la seva addicció a les drogues i estaria preparat per tornar a sortir al carrer. Especialment perquè, va explicar, tenia necessitat de poder veure familiars que des d’abans d’entrar a la Comella no havia pogut veure.

Ara haurà d’estar-se vint anys sense poder tornar a Andorra. Aquest és el temps d’expulsió que se li va imposar. D’entrada, segons les fonts consultades, el jove s’establirà a Espanya. En concret, al sud de Catalunya, on tindria la parella i on tindria feina per mirar de poder inserir-se a la societat amb el màxim de normalitat possible.

Comentaris (1)

Trending