Sis anys de presó per a l’auxiliar d’infermeria acusat de fer una fel·lació a un pacient

El Tribunal de Corts imposa al sanitari una inhabilitació professional de vuit anys a banda de dos anys més de reclusió en aquest cas condicionals pels tocaments previs a l’accés carnal

La sentència s'ha dictat ja a les noves dependències judicials.
La sentència s'ha dictat ja a les noves dependències judicials. Toni Solanelles

Sis anys s’haurà de passar a la presó, si la sala penal del Tribunal Superior no hi diu el contrari, perquè de ben segur que hi haurà recurs, l’auxiliar d’infermeria que l’agost del 2015 treballava a l’hospital i, suposadament, va realitzar almenys una fel·lació a un pacient que feia poques hores que havia estat intervingut d’urgència per extirpar-li l’apendicitis. El Tribunal de Corts dóna per bons els arguments de la fiscalia i pràcticament els acull fil per randa.

La sentència dictada aquest migdia imposa a l’acusat, que ja va ser acomiadat al seu dia pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) en donar credibilitat als fets, dos anys de presó condicionals pels tocaments previs a la fel·lació. Per l’accés carnal continuat se li imposen els esmentat sis anys ferms. A més a més, se l’inhabilita durant vuit anys per poder exercir l’activitat professional que el va dur a cometre el delicte i se li prohibeix entrar en contacte amb la víctima durant deu anys.

Conjuntament amb el SAAS, el condemnat haurà d’abonar 2.250 euros a la víctima, un resident dominicà que manté algunes seqüeles psicològiques arran d’aquells fets, com a compensació pels danys causats. L’acusat, en llibertat provisional, s’ha vist manifestament afligit en escoltar la comunicació de la sentència. Tot fa pensar que la defensa, que durant la vista va sol·licitar la seva absolució, recorrerà contra la decisió judicial de primera instància.

Accés a l'hospital per l'avinguda Fiter i Rossell.

Relacionat

Un exauxiliar d’infermeria de l’hospital es juga vuit anys de presó per una fel·lació a un pacient

I és que més enllà que l’acusat sempre va defensar durant el judici que “mai se m’hagués ocorregut fer una cosa així”, la defensa també va posar l’èmfasi en un “relat pel·liculero” i que no va ser ni molt menys denunciat de seguida. Alhora, la defensa sempre ha mantingut que “no hi ha prova de càrrega” i que el relat de l’home afectat “no és coherent”. Segons la defensa, tot plegat era “un relat de fantasia”. “Ni del relat de la suposada víctima ni de l’actitud de l’acusat es pot desprendre que els fets van existir.”

Però ni el SAAS ni la fiscalia ho van veure així. De fet, la representació lletrada de l’hospital va deixar clar que donava veracitat a la versió de la víctima i per això va procedir a acomiadar després de la denúncia l’infermer de manera directa i per la via causal. De fet, quatre anys abans dels fets pels quals ara inicialment se’l condemna, ja es va haver de suspendre l’home una temporada -un mes- de sou i feina després que el mateix acusat reconegués que havia trucat un pacient per oferir-li sexe oral, una circumstància que va semblar no recordar o mig negar durant la vista.

La fiscalia considerava culpable dels tocaments i la fel·lació l’acusat -marcava clarament dos episodis diferents, per dir-ho així-, i demana 8 anys de presó a més a més de 8 anys d’inhabilitació com a auxiliar d’infermeria. En ser l’acusat andorrà no va demanar l’expulsió però sí que durant 10 anys no pogués entrar en contacte amb la víctima. També sol·licitava 2.250 euros de compensació a la víctima pel dolor causat més 10.000 euros pels danys morals.

Comentaris (3)

Trending