Sectors de l’advocacia reclamen la renúncia del vicedegà del col·legi professional

Xavier Sopena és el número 9 de la candidatura nacional de Demòcrates i ha participat en reunions en tant què candidat

Comentaris

Xavier Sopena (esquerra) durant la reunió demòcrata amb Andorran Banking.
Xavier Sopena (esquerra) durant la reunió demòcrata amb Andorran Banking. DEMÒCRATES

Ja fa dies que alguns membres del Col·legi d’Advocats d’Andorra (CADA) van posar en coneixement de la junta de l’ens la seva incomprensió pel fet que el número 2 de l’organisme col·legial, el vicedegà Xavier Sopena, continués en el càrrec tot i formar part d’una candidatura electoral. Els darrers dies, i després de comprovar com Sopena participa en reunions en tant què candidat demòcrata, la situació hauria anat a més fins que sectors de l’advocacia reclamen que renunciï al càrrec col·legial.

Les fonts col·legials consultades han deixat clares tres circumstàncies. D’una banda, que legalment, per exemple en els estatuts del CADA, en lloc diu que sigui incompatible ser candidat i membre de la junta del col·legi. En segon extrem, recorden les fonts, “és obvi que cadascú és lliure de concorre als comicis o de participar-hi des del lloc que consideri escaient”. Però també deixen clar que “hi ha qüestions que haurien d’anar més enllà de la legalitat”.

En aquest sentit, les fonts del col·legi consultades han confirmat que el fet que Sopena aparegués com a número 9 de la llista de Demòcrates en la circumscripció nacional va anar acompanyat d’algunes demandes en relació a la seva continuïtat o no com a vicedegà. Els darrers dies, però, Sopena, que en alguns sectors s’apunta que en el cas que Demòcrates pogués governar en solitari seria un aspirant al ministeri d’Interior i Justícia, ha participat, per exemple, en una trobada de Demòcrates amb Andorran Banking.

A partir d’aquesta trobada la situació i la raresa de tot plegat, segons les fonts, hauria anat a més, atès que recorden que no fa pas tant, responsables del CADA es reunien amb representants dels grups parlamentaris per tal de sol·licitar eventuals esmenes en projectes de lleis tant importants com aquells que comportaven la modificació de la Llei qualificada de la Justícia. D’aquí que es vegi que malgrat no ser-hi legalment, sí que es cregui incompatible ara mateix les funcions de candidat i vicedegà.

Comentaris (28)

Trending