Rossell anuncia un “pla de xoc” per buscar en dos o tres anys solucions al col•lapse de la justícia

El ministre vol buscar el “compromís i l’esforç” de batlles, magistrats i altres integrants del tercer poder, segons ha explicat un cop confirmada l’aprovació als canvis d’un Codi de Procediment Civil que, ara sí, entrarà en vigor l’1 de maig

El ministre Josep Maria Rossell durant una compareixença.
El ministre Josep Maria Rossell durant una compareixença. Toni Solanelles

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha anunciat la voluntat d’impulsar al llarg dels dos o tres anys vinents un “pla de xoc” per intentar solucionar les actuals disfuncions de la justícia. Així, ha remarcat que vol tenir un contacte estret amb batlles i magistrats, però també ha demanat la complicitat de tot l’arc parlamentari. Un suport que ha tingut ja aquest dijous amb l’aprovació d’una darrera modificació del Codi de procediment civil que, ara sí, entrarà en vigor l’1 de maig.

El text que millora certes defuncions que s’hi havia detectat s’ha tramitat, justament, amb celeritat perquè aquestes estiguin solucionades el mes vinent, quan s’ha de començar a aplicar una llei que Rossell ha volgut destacar que suposarà “un instrument per millorar el funcionament de l’administració de justícia”. La modificació ha rebut el suport unànime de tots els grups.

Ha estat llavors quan ha anunciat aquesta voluntat. “La justícia es mereix un pla de xoc i que durant dos o tres anys es puguin buscar fórmules necessàries per sortir de l’enrenou en el qual està”, ha afirmat, tot lamentant que, actualment, “molts processos s’encallen i no surten sentències”. El que es vol és aplicar els canvis necessaris, fins i tot en l’àmbit legal, per solucionar les principals disfuncions que provoquen, “des de fa molts anys” un “col·lapse que s’ha anat agreujant”.  

Per tirar endavant aquest pla, que hauria d’establir les mancances existents i, posteriorment, buscar les diferents solucions, Rossell es vol reunir amb batlles i magistrats per “copsar les necessitats” però també per “obtenir un compromís que requereix treball i esforç per part seva”. Aquestes trobades han de permetre “trobar les solucions que vol la societat andorrana”.

Comentaris (7)

Trending