La repetició del judici a l’home acusat de violar la filla menor també afectarà la mare

La dona també va ser detinguda al seu dia i va ser condemnada de manera condicional com a encobridora i ha demanat al Tribunal Constitucional que aclarís si la reedició de la vista també calia en el seu cas

El Constitucional ha fet repetir el judici.
El Constitucional ha fet repetir el judici. Toni Solanelles

El judici que s’ha de repetir a l’home acusat de violar la filla menor atès que el Tribunal Constitucional (TC) va considerar que un dels magistrats del Tribunal de Corts que el va jutjar va vulnerar la seva presumpció d’innocència amb unes manifestacions que va fer durant la vista també tindrà incidència en el cas de la mare de l’adolescent. La dona també va ser detinguda al seu dia i va ser condemnada de manera condicional com a encobridora i ha demanat al TC que aclarís si la reedició de la vista també calia en el seu cas.

La processada i de fet condemnada, com s’ha dit, va recórrer al Tribunal Constitucional per demanar-li que li aclarís si la repetició del judici també l’implicava atès que ella s’havia oposat al recurs d’empara promogut pel pare de la seva filla i que, en efecte, li va suposar l’alliberament per la vulneració del dret a un tribunal imparcial. El TC no admet la consulta feta per la dona, que no ha arribat a entrar mai al centre penitenciari gràcies al fet, per dir-ho així, que té un fill més petit que l’afectada pels abusos sexuals i els tribunals van considerar almenys en fase d’instrucció que era preferible que ella continués fent-se càrrec dels menors.

Josep Maria Pijuan, pensatiu, al centre de la imatge.

Relacionat

Alliberat un condemnat per violar la filla perquè el jutge va considerar-lo culpable abans d’hora

La no admissió de la consulta la fa el TC deixant clar que la sentència emesa per ell mateix no conté cap error material. Dit d’una altra manera, la resolució dictada pel Constitucional està ben redactada. Una altra cosa és que hi hagi qui no l’entengui o interpreti degudament. L’Alt tribunal, sense admetre la consulta, la resolt en la fonamentació jurídica recordant  que la sentència d’instància condemnatòria s’han anul·lat íntegrament. Per tant, s’ha de repetir el judici des de zero i per a tots els implicats.

 

Comentaris

Trending