Querella d’un grup d’acadèmies d’idiomes pel suposat ‘abús’ d’adjudicacions públiques a Inlingua

Dos dels responsables dels centres de llengües han acudit aquest matí a la Batllia a formalitzar l’acció penal amb la pretensió d’esquitxar l’actual president del grup parlamentari independent i també posar en dubte la feina de Govern

Ferran Costa durant una compareixença a l'hemicicle parlamentari.
Ferran Costa durant una compareixença a l'hemicicle parlamentari. ARXIU

Un grup d’acadèmies d’idiomes han formalitzat aquest matí a la Seu de la Justícia una querella criminal pel que consideren un ‘abús delictiu’ d’adjudicacions públiques en favor d’Inlingua, el centre d’ensenyament idiomàtic lligat al president del grup parlamentari independent, Ferran Costa. Costa seria un dels querellats, igual com també ho són membres de Govern amb els quals, suposadament, es perfeccionaria el presumpte tracte de favor.

Dos dels responsables de centres de llengües han acudit aquest matí a la seu judicial, acompanyats de la seva representació lletrada, per firmar la querella criminal. Fa pràcticament un any que havien anunciat l’acció, que han estat estudiant detingudament fins ara. Esperen que amb l’acusació de presumpte tràfic d’influències i corrupció, els organismes judicials analitzin al detall totes les adjudicacions hagudes. Els querellants consideren que l’administració va optar sempre que va poder per imposar criteris subjectius per, d’aquesta manera, poder beneficiar, si esqueia, qui convingués a l’administració.

O dit d’una altra manera: els querellants es consideren perjudicats per la influència que suposadament hauria pogut exercir Costa amb els diferents departaments de l’administració que han decidit adjudicar feines de diversa naturalesa dins del món de les llengües a Inlingua. El Govern i les parapúbliques van adjudicar a l’empresa de Ferran Costa diversos treballs per un valor de 515.000 euros del 2015 al 2021.

La xifra va sortir arran d’una demanda d’informació que va fer tant la parlamentària no adscrita Carine Montaner com els tres grups de la majoria governamental, que van restar transcendència a les adjudicacions i van considerar que s’ajustaven a Dret. Una part important d’aquella informació rau en el rerefons de la querella. També hi ha com a rerefons de l’acció penal la batussa, política primer, judicial després, entre Costa i Montaner.

De fet, alguns dels testimonis sol·licitats en la seva defensa per la política laurediana en el marc de la causa encara oberta al Tribunal de Corts arran d’una querella del conseller general ex-liberal ara a Acció són els responsables de les acadèmies que ara han impulsat la querella criminal que també haurà de ser Corts que s’encarregui d’avaluar si accepta o no a tràmit.

Etiquetes

Comentaris (19)

Trending