Queda en llibertat l’exresident extradit des d’Espanya per respondre d’un abús a menor

El Tribunal de Corts condemna a vint mesos de presó ferma l’home que estava empresonat des del maig de l’any passat i en decreta l’alliberament provisional en haver complert gairebé tota la pena

Dos agents baixen del cotxe policial el reclús abans d'escoltar la sentència.
Dos agents baixen del cotxe policial el reclús abans d'escoltar la sentència. Toni Solanelles

L’home de nacionalitat peruana i exresident al Principat que Espanya va entregar a les autoritats andorranes el maig de l’any passat atès que era reclamat per tal que respongués de les acusacions d’haver abusat temps abans d’una menor de 14 anys del seu entorn familiar quedarà aquest dijous en llibertat. L’home ha estat condemnat a 20 mesos de presó ferma però alhora, en haver complert bona part de la pena, el Tribunal de Corts n’ha acordat el seu alliberament provisional.

La fiscalia va demanar al seu dia quatre anys de presó per a l’home, que tot i admetre alguns dels comportaments anòmals que se li atribuïa sempre ha mantingut que la situació ja s’havia resolt entre les parts implicades, que estava tot oblidat i que els fets no havien comportat cap seqüela a la víctima. El condemnat i ara alliberat ha defensat sempre que havia marxat del país justament per poder refer el seu camí i permetre a la víctima que fes el seu. Però els investigadors creien que si havia marxat d’Andorra havia estat per evadir-se de l’acció de la Justícia.

El vehicle policial que el maig de l'any passat va traslladar el detingut des de la Batllia cap a la presó.

Relacionat

Jutgen un exresident que fa un any va ser extradit i empresonat per abusar d’una menor familiar

D’aquí que durant el 2018 s’activés la seva recerca via Interpol i finalment, el gener del 2019, la policia espanyola el va detenir a Lleida i es va iniciar el procés d’extradició, que va concloure amb el seu lliurament a les autoritats andorranes el maig de l’any passat, moment des del qual estava empresonat. Per tant, ara feia ja més de disset mesos que estava privat de llibertat. El Tribunal de Corts l’ha condemnat com a responsable en concepte d’autor d’un delicte major d’abús a menors de catorze anys a 20 mesos de presó ferma.

L'ara condemnat havia reconegut més o menys els fets tot assegurant, però, que el cas s'havia resolt entre les parts implicades i que tot havia quedat oblidat sense causar seqüeles a la víctima, del seu entorn familar

També se l’ha sentenciat a no poder entrar en contacte amb la víctima per un termini mínim de deu anys i a vint anys d’expulsió del Principat. Just després de sentir la resolució a la sala d’actes de Prada Casadet, l’advocat defensor ha alçat la mà per demanar al secretari del tribunal que volia efectuar de manera oral en aquell mateix acte una petició de llibertat provisional. El secretari l’ha frenat perquè ha explicat que havia de comunicar-li, també, un aute pel qual el tribunal també acordava el seu alliberament provisional.

L’emoció i alegria s’ha fet més que evident a la sala, amb abraçada inclosa entre el condemnat i l’advocat. Tot i això, els policies que l’havien traslladat des de la Comella fins a Prada Casadet l’han hagut de tornar a emmanillar per retornar-lo al centre penitenciari. Però amb una sensació ben diferent que altres ocasions. Aquesta vegada hi pujava a recollir les coses abans de poder sortir definitivament de la presó.

Comentaris

Trending