El PS posa la lupa sobre el nombre de processats pels qui s’ha dictat presó preventiva

La consellera general Judith Salazar demana informació sobre els casos penals dels dos darrers anys, especialment pel que fa a si les condemnes han estat o no absolutòries i si l’acusat havia complert reclusió abans del judici

La consellera general del grup socialdemòcrata, Judith Salazar.
La consellera general del grup socialdemòcrata, Judith Salazar. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

La consellera general del grup socialdemòcrata Judith Salazar ha tramitat una demanda d’informació mitjançant la qual vol tenir accés a les dades sobre les sentències condemnatòries en l’àmbit penal que s’han dictat al país els darrers dos anys. La petició s’emmarca dins d’un projecte que la formació està impulsant vinculat al centre penitenciari i, en concret, als interns a la Comella. Entre la documentació sol·licitada hi ha la vinculada als casos on s’ha dictat presó preventiva.

La parlamentària ha tramitat aquest dijous una demanda d’informació a Sindicatura en la qual, en primer lloc, reclama que se li faciliti “el nombre total de sentències penals condemnatòries resoltes en els darrers 2 anys” amb “el detall dels delictes” pels quals s’han imposat, així com les penes. També reclama les mateixes dades amb les resolucions que hagin estat absolutòries.

De tots aquests procediments penals, Salazar vol que se li indiqui en quants casos es va dictar presó preventiva “amb el detall dels delictes que feien l’objecte dels procediments, del temps durant el qual s’ha estès la mesura preventiva de privació de llibertat i del resultat final”. A més, la consellera general vol accedir a les condemnes que hagin suposat l’expulsió temporal o definitiva d’Andorra i una “estadística general dels darrers dos anys del seguiment penitenciari dels condemnats”, especialment pel que fa als beneficis i al compliment de les penes.

“Aquesta demanda d’informació es desprèn d’un projecte que, des del grup parlamentari socialdemòcrata, van encetar prop del centre penitenciari”, ha explicat Salazar, tot remarcant que “volem  continuar aprofundint en un estudi en aquest cas de la justícia penal i per això demanem aquesta sèrie de dades”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending