La primera entrega controlada de droga de la història del país arriba aquest dimarts a judici

La fiscalia preveu demanar dotze anys de presó per al principal acusat, que va marxar al metge i no va tornar mai més; els dos empresonats per la causa s’hi juguen vuit i sis anys respectivament

Allò que va comissar al seu dia la policia, els primers dies de maig del 2018.
Allò que va comissar al seu dia la policia, els primers dies de maig del 2018. POLICIA D'ANDORRA

La denominada ‘Operació Nord’ també coneguda com el ‘supermercat de la droga’ arriba aquest dimarts a judici. És el primer cas en la història policial i judicial andorrana que es va dur a terme una entrega controlada de droga. Això és que quan l’encarregat de passar per la frontera els 228 grams de cocaïna que es van comissar va fer el lliurament de la mercaderia al seu titular i real narcotraficant, un resident a temporades valencià, la policia hi era present. Amagats els agents, és clar.

El cas deriva del maig del 2018 i va suposar la detenció de qui es considerava, llavors, el major subministrador de droga del Pas de la Casa. D’aquí allò d’‘Operació Nord’. Malgrat que la policia feia temps que anava rere d’aquest home, que aquest dimarts no estarà a disposició del Tribunal de Corts perquè aprofitant una visita mèdica que se li va autoritzar mai més ha tornar al Principat, l’operació va ser un cop de sort. La que va suposar que a la frontera els agents que hi feien controls sospitessin d’un jove andorrà que accedia al país en l’autobús de línia des de la Seu.

-

Relacionat

El coronavirus ‘derrota’ el judici del ‘supermercat de la droga’

Els agents eren conscients que aquell noi estava immersa en petits ‘negocis’ de droga. I d’aquí que el van fer baixar i li van regirar la motxilla que duia. Hi van trobar una de les quantitats de cocaïna més importants, almenys, dels darrers temps. El principal acusat li havia entregat a la Seu perquè el noi fes la feina més complexa, passar-la per la frontera. El suposat narcotraficant, amb residència establerta al Principat i algunes botigues a punt de tancar que durant un temps li havien servit presumptament de tapadora, arribava a Andorra acompanyat d’un altre home valencià. Aquest darrer i el ‘camell’ encara estan avui empresonats. S’hi juguen, respectivament, vuit anys i sis anys de presó. Per al màxim responsable aparent de la trama, aquell que va marxar al metge i no ha tornat, la fiscalia preveu demanar-ne dotze anys.

A banda de la droga comissada i el fet que ‘caigués’ un dels principals alimentadors d’estupefaents del Pas, el cas va esdevenir el primer d’entrega controlada d’estupefaents. Ja s’ha dit. I és que el noi que passava la droga per la frontera va delatar el titular de la mercaderia davant l’estupefacció dels policies. I després de preparar tot un muntatge encara bo que van acabar ensarronant el resident valencià perquè acudís al domicili del jove ‘camell’ a cercar la cocaïna. Malgrat que havien passat hores des que suposadament el noi hauria hagut d’arribar a casa, el narcotraficant va acabar acudint a la cita. I aquí va ser on va acabar essent enxampat, no sense dificultats, per la policia.

Material comissat i que majoritàriament portava el jove en el motxilla que duia dalt de l'autobús de línia.

Relacionat

El ‘supermercat de la droga’ o un deute que els sortirà molt car

A banda dels dos empresonats, el company del valencià, que assegura que només feia de taxi perquè el principal acusat tenia el permís de conduir retirat, i el jove passador de la cocaïna, també es jutja, òbviament, l’home que està hores d’ara a València suposadament refet de la malaltia greu que li va permetre sortir provisionalment de la presó per fer-se una prova mèdica i no va tornar, i també dues persones més, detingudes llavors i que no van arribar a entrar a la presó i per a les quals es demanen quatre i cinc anys de presó.

Etiquetes

Comentaris

Trending