Plega la presidenta de la Batllia per la mala maror judicial

La situació insostenible a nivell de mitjans i la factura que hi ha entre els jutges de primera instància i d’instrucció porta Laura Rodríguez a deixar el càrrec que havia assumit el desembre del 2018

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, conversant amb la fins ara batlle presidenta, Laura Rodríguez.
El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, conversant amb la fins ara batlle presidenta, Laura Rodríguez. Toni Solanelles

El desgast, la mala maror i la degradació que fa temps pateix la Batllia ha tingut com a conseqüència aquest matí la renúncia irrevocable de la fins ara presidenta, Laura Rodríguez. La coordinadora dels jutges de primera instància i instrucció del Principat ha presentat la carta de dimissió al Consell Superior de la Justícia, tot deixant clar que malgrat que no hi ha marxa enrere no ho deixarà tot empantanegat, sinó que donarà un marge perquè se li pugui cercar relleu.

Segons diverses fonts, Rodríguez hauria considerat que la situació que es viu a l’edifici de les Columnes és insostenible. I ho és, almenys, per dues raons: per manca de mitjans tècnics i humans i perquè hi ha una divisió evident entre els batlles. De fet, segons algunes fonts, altres jutges haurien estat els primers en posar pressió perquè la fins ara presidenta decidís abandonar enmig d’un clima de molta tensió i a la porta d’un trasllat a la nova seu judicial. La polèmica al tomb de la no renovació de la batlle Núria López, alimentada per ella mateixa i l’entorn que té entre la judicatura i el propi Consell Superior només hauria estat una gota més en un vas que feia temps que vessava.

seu justicia vella

Relacionat

La degradació de la Batllia

Rodríguez, una de les batlles més novelles tot i accedir a la carrera judicial just ara fa set anys, va accedir a la presidència de la Batllia el desembre del 2018 agafant el relleu d’Azahara Cascales. Que la civilista, que va arribar a la judicatura des d’un despatx privat d’advocats, assumís la presidència ja no va ser gens senzill perquè durant temps es va intentar convèncer candidats perquè assumissin la coordinació de la primera instància judicial i no hi va haver manera.

Cascales -la renovació de la qual com a batlle s’ha oficialitzat avui mateix a través d’un edicte publicat al BOPA- ja va sortir per la porta del darrere després d’adoptar algunes decisions controvertides que van comportar que dos presos acabessin lliures abans d’hora. Laura Rodríguez la va substituir i, segons fonts de l’entorn del poder judicial, era de les poques que tenia clares les coses malgrat que això fes que topés amb altres operadors judicials. Alhora, alguns dels companys que van ser els primers de fer-li costat ara fa un any i mig li haurien girat l’esquena per enfrontaments que durant el confinament, segons fonts coneixedores del desenvolupament de la Justícia, s’haurien agreujat de mala manera.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending