Petita victòria judicial de Carine Montaner en la seva croada contra Grifols

La sala administrativa del Tribunal Superior reclama al Govern que aporti el contracte d’arrendament del Prat de la Farga en favor de Casa Saboyano i la carta en virtut de la qual rescindia l’executiu l’adjudicació de la parcel·la

Una imatge parcial del Prat de la Farga.
Una imatge parcial del Prat de la Farga.

Carine Montaner es pot anotar un triomf, encara que sigui molt parcial, en la seva croada contra el projecte de Grifols. O, més concretament encara, en relació amb el pacte de socis subscrit pel Govern d’Andorra a través d’Andorra Business i la multinacional farmacèutica. La sala administrativa del Tribunal Superior (TS) ha acceptat una prova plantejada per la líder d’Andorra Endavant que en primera instància, quan es van rebutjar les pretensions de la fins ara parlamentària no adscrita, no es va valorar.

La Batllia, que va rebutjar la denúncia, per així dir-ho, de Montaner contra el pacte de socis al·legant que la parlamentària no estava legitimada a qüestionar el document signat entre Andorra Business i Grifols, va admetre la prova sol·licitada però no la va practicar mai. Ara, en el marc de l’apel·lació plantejada per la consellera general contra la desestimació de la demanda, la sala administrativa del TS, acollint-se al nou marc legal i al fet que es poden sol·licitar noves proves en segona instància en segons quins casos i en un aute dictat aquesta mateixa setmana, ha decidit acceptar la prova que no es va practicar mai.

I en virtut d’aquesta decisió ha requerit al Govern perquè “incorpori als presents autes el contracte d’arrendament corresponent a l’adjudicació de 17 de juny del 2020 de la parcel·la de terreny coneguda com a Prat de la Farga radicada a la parròquia d’Ordino, concordant i subscrit d’una banda pel Govern, i, d’altra part el senyor Gaspà de ‘Casa Saboyano’ d’Ordino; així com la carta per la qual la part arrendadora, el Govern d’Andorra, notifica a l’arrendatari de resolució de l’esmentat contracte d’arrendament”.

Montaner pretén fer veure que estava tot preparat, és a dir, que es va dissenyar la concessió del terreny a Grifols amb antel·lació i de forma preparada i concebuda i, alhora, es vol evidenciar que era necessari un concurs per decidir qui es feia amb l’explotació, l’adjudicació, del terreny. Però el que és més important, la parlamentària candidata d’Andorra Endavant considera que si el TS ha decidit acceptar la prova és que vol entrar a decidir sobre el fons de la qüestió i, per tant, admet que tenia legitimitat per plantejar els dubtes que va plantejar sobre el pacte de socis.

Comentaris (11)

Trending