Nou anys de presó per a l’home que va abusar durant temps de la seva filla menor

La mare haurà de seguir un control estricte per part del servei d’infància d’Afers Socials fins que l’adolescent sigui major d’edat si no es vol arriscar a entrar un lustre a la Comella, que és la pena condicional imposada

Vehicles policials estacionats a l'entorn de la Seu de la Justícia.
Vehicles policials estacionats a l'entorn de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

L’home de 43 anys que des del novembre del 2020 està empresonat acusat d’haver abusat durant anys la seva filla menor haurà d’estar un bon temps més al centre penitenciari. El Tribunal de Corts l’ha condemnat aquest dijous a nou anys de presó -dos menys del que sol·licitava la fiscalia- ferma per un delicte continuat d’abusos sexuals i una temptativa de violació. La mare de la menor, de 37 anys, podrà continuar lliure i cuidant-se de l’adolescent, ara de prop de 17 anys, però haurà de sotmetre’s al control del servei d’infància d’Afers Socials mentre la noia no arribi a la majoria d’edat.

La detenció de l’home va ser la culminació d’una petita indagació policial després que la menor, llavors de 15 anys, es decidís a escriure una carta al seu professor explicant els fets que feia temps que vivia. I és que aquell estiu, el del 2020, en plena pandèmia, el pare, la filla i un fill encara més petit que la noia, van anar de vacances al país d’origen patern -la mare es va quedar a Andorra per raons laborals- i durant el viatge de tornada, en una pensió, hauria comés la presumpta violació que s’ha acabat qualificant d’intent.

Una imatge de la façana principal de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Un home acusat d’abusar durant molt temps de la seva filla menor es juga onze anys de presó ferma

Aquella agressió ha desesperar la noia, que va veure, una vegada més, com la seva mare no actuava. D’aquí que també se la condemni a ella, encara que de forma condicional. Però ni tan sols se la considera encobridora. Se la condemna com a autora per omissió dels abusos que va sofrir la noia, tant abans dels 14 anys com després. Evidentment, l’autor material dels abusos és l’home, que a banda dels nou anys de reclusió ferma se n’haurà de passar 12 més sense entrar en contacte amb la noia. També es retira a l’home el temps que falta perquè la noia sigui major d’edat el dret de pàtria potestat, de guàrdia i de custòdia i el règim de visites.

Tot i que la mare cobria els abusos del pare, la relació entre ells dos no havia estat pas sempre bona. De fet, en alguns moments semblava més una família desestructurada. La dona ha estat condemnada a cinc anys de presó condicional qualificada a seguir un control per part del servei d’infància per comprovar que dispensa un tracte adequat a la filla, que haurà de ser indemnitzada pels seus progenitors en 8.000 euros.

Comentaris (3)

Trending