Un home acusat d’abusar durant molt temps de la seva filla menor es juga onze anys de presó ferma

Empresonat des del novembre del 2020, el Tribunal de Corts el jutja aquest dimarts a porta tancada, i també seu a la banqueta dels acusats la mare de l’adolescent, que hauria encobert els fets

Una imatge de la façana principal de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la façana principal de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Un home de 43 anys acusat d’abusar de la seva filla menor durant almenys tres o quatre anys abans que se’l detingués, a mitjan novembre del 2020, es juga onze anys de presó ferma. És la pena que té previst sol·licitar el fiscal durant la vista que se celebra aquest matí a porta tancada davant el Tribunal de Corts. També s’asseu a la banqueta dels acusats la dona de l’empresonat i mare de la víctima, que tenia 15 anys quan es va decidir a escriure a la seva mestra què li estava passant. A partir d’aquí es va posar tot l’engranatge en marxa.

L’home hauria agredit sexualment de la filla -de fet, se l’acusa de violació i abusos deshonestos- des de molt abans que tingués catorze anys, fet que és un element agreujant. Els abusos haurien començat en forma de tocaments i cada vegada van anar pujant més de to. De fet, els serveis socials ja havien hagut de tractar la menor, però mai no havien advertit la situació que vivia en relació als abusos sexuals. La mare suposadament sí que era conscient del que passava però en feia cas omís. O segons que han explicat aquest matí algunes fonts, “consentia”.

L’estiu del 2020, en plena pandèmia, l’home, la menor i un altre fill encara de menys edat, van marxar de vacances fora del Principat. La dona, per motius laborals, no va poder acompanyar-los. Durant aquelles vacances els abusos s’haurien intensificat de tal manera que poc després que s’iniciés el curs escolar, farta de la situació i sense saber com sortir-se’n -la noia hauria explicat novament el cas a sa mare, de 37 anys, però aquesta s’hauria ‘bloquejat’ una vegada més i tampoc no va actuar-, l’adolescent va escriure una missiva a un dels seus professors detallant el que li estava succeint.

Imatge simulada d'una adolescent demanant que s'aturi una agressió.

Relacionat

Els abusos del pare empresonat a la seva filla menor es van intensificar des de l’estiu

Va ser a partir d’aquí que els mecanismes policials i judicials es van posar en marxa. Els especialistes en atenció social que mai abans no havien advertit res van donar total credibilitat a la versió de la noia i vers el 20 de novembre del 2020 la parella, els pares de la menor, van ser detinguts tots dos. El matrimoni sempre havia tingut moments complexos. En passar a disposició judicial, l’home va ser enviat a la presó, on ha romàs fins ara. I la dona va ser processada i alliberada provisionalment en considerar que en relació al fill petit era millor que continués sota l’atenció de la mare que no pas que es quedés sense el referent matern.

D’aquí que no se l’empresonés. Aquest dimarts, però, els dos integrants de la parella seuen a la banqueta dels acusats. La vista, com fixa la Llei del menor, se segueix íntegrament a porta tancada. Ni tan sols els informes finals, en un funcionament com a mínim qüestionable, no es fan de manera pública.

Comentaris (13)

Trending