Montaner dispara contra la fiscalia: “M’ha sorprès que vingués el número 9 de la llista demòcrata”

La parlamentària assegura després del judici que l’estranyaria molt “si el tribunal em condemnés” i, en aquest cas, anuncia que “faríem apel·lació” i si mai la inhabiliten “tenim pla A, B, C i D”

Carine Montaner en sortir de la Seu de la Justícia.
Carine Montaner en sortir de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Cansada però optimista. Cara riallera i deixant anar la tensió després de dos dies de molta intensitat per molt que la segona jornada hagi estat molt més breu del que es podia esperar inicialment. La presidenta d’Andorra Endavant, Carine Montaner, això sí, estava sorpresa. “Estaria molt sorpresa si el tribunal em condemnés”, ha indicat la parlamentària. També s’ha mostrat sorpresa que l’acusació pública l’hagi assumit el fiscal general. “M’ha sorprès que vingués ell”, ha dit en referència a Xavier Sopena, que “es va presentar en el número 9 de la llista demòcrata. Això m’ha sorprès, perquè després es vol parlar de separació de poders”.

La consellera general ha fet aquesta referència arran de la pregunta feta per l’Altaveu en relació al fet de si veient l’evolució de la vista l’havia sorprès que la fiscalia mantingués l’acusació i si no hauria estat més elegant retirar els càrrecs. Montaner no ha parlat d’elegància. Però sí que ha dit que “m’ha sorprès que amb tot el que s’ha dit hagi mantingut el seu posicionament, més a nivell d’imatge de la fiscalia”. I ha recordat els lligams polítics de Sopena. A més, juntament amb el seu advocat han recordat que la qualificació provisional la va fer el fiscal adjunt Borja Aguado i pensaven que seria ell qui acudiria a la vista.

“M’ha sorprès que amb tot el que s’ha dit hagi mantingut el seu posicionament, més a nivell d’imatge de la fiscalia”, ha indicat en sortir de la Seu de la Justícia la parlamentària, que ha recordat que “pels consellers i per la classe política tothom té clar que els salaris eren públics”

La parlamentària ha enllaçat les declaracions fetes amb posterioritat al judici amb el que ha dit en el torn de darrera paraula. Encara a la sala ha recordat que tots els polítics que han testimoniat en la vista “tenen clar que un salari públic és públic” i ha celebrat “que el tribunal hagi demanat per l’article 142 punt c”, que era vigent en el moment dels fets i que manava fer públics els salaris dels consellers generals. “Pels consellers i per la classe política tothom té clar que els salaris eren públics”, ha anat insistint en la darrera paraula.

Montaner ha recordat que estava degudament acreditada per demanar informació a la CASS -una altra cosa és que una treballadora de l’entitat s’equivoqués- i també ha remarcat que “ningú no es va plantejar què passaria si un president de grup parlamentari es posava un complement i dietes” satisfets pel seu grup parlamentari. D’aquí que ja en declaracions als periodistes la líder d’Andorra Endavant ha insistit que més enllà que “m’indignava la utilització que es va fer dels diners públics”, que ha dit encara en sala, el que pretenia comentant el sobresou que va detectar en el cas de Ferran Costa era “fer rectificar el Consell General i acotar l’ús dels diners públics”.

Carine Montaner i el l'advocat Alfons Clavera accedint cap a la Sala Magna.

Relacionat

La fiscalia manté que s’ha d’inhabilitar Carine Montaner per accedir i usar “informació il·lícita”

De fet, ha indicat la consellera, encara avui insisteix perquè es canviï el reglament parlamentari i que no calgui cada inicia de legislatura un acord de la junta de presidents per definir les graelles salarials i altres conceptes retributius. En tot cas, Montaner ha deixat clar que les remuneracions, totes, les ha de satisfer el Consell General directament i no via grups parlamentaris, perquè es deixa marge a la discreció. Montaner també ha remarcat que una cosa és un salari públic i l’altra, que n’hi hagi publicitat.

Demanada per què passarà si se la condemna, la parlamentària ha afirmat que “farem apel·lació perquè jo em dec als meus votants” i si mai se la inhabilita ha assegurat que Andorra Endavant “té un pla A, B, C i D” i és un “partit resilient”. No ha donat posat pistes de per on anirien els trets, però sí que ha deixat clar que “els que creuen que m’eliminarien, el que és clar que jo continuaré treballant des del darrere”

Comentaris (18)

Trending