Malestar al Consell Superior amb les maniobres per intentar apujar alguns salaris fora de la graella

Un dels càrrecs tècnics intermedis de l’organisme judicial tindria una oferta del comú d’Escaldes i l’ens que presideix Casadevall està buscant fórmules per retenir-lo davant la indignació de la resta del personal

Els membres del Consell Superior de la Justícia.
Els membres del Consell Superior de la Justícia. Toni Solanelles

Fa temps que hi ha mala maror entre els funcionaris del Consell Superior de la Justícia (CSJ). Per multitud de coses. Pel comportament dels rectors de designació política de l’ens, pel desgavell que es viu a l’administració de Justícia… i el darrer capítol rau en unes maniobres per intentar aconseguir un augment salarial d’un dels càrrecs tècnics intermedis saltant-se, suposadament, les graelles establertes. De fet, la petició estaria damunt la taula dels ministeris de Finances i de Funció Pública. Si hi ha el vistiplau, hi ha increment suposadament fora de normativa.

Segons les fonts consultades, el responsables d’una de les àrees tècniques de control clau en el funcionament del Consell Superior hauria reclamat un increment de salari. Al seu dia, ja se li va atorgar un complement de responsabilitat afegida (CRA) d’uns 400 euros en xifres rodones mensuals amb la voluntat de compensar la feina que feia aquest cap d’àrea, per dir-ho d’aquesta manera. I de no sentir-lo més. Aquest fet ja no es va posar gaire bé perquè altres professionals de l’organisme consideren que fan tanta feina o més que ell, en altres àmbits, i potser era de rebut que percebessin el mateix plus.

Hores d’ara hi hauria una proposta sobre la taula que sense que el tècnic en qüestió tingui el grau laboral corresponent, li suposaria consolidar com a sou el CRA i un increment de l’ordre de 800 euros més mensuals

Sia com vulgui, el temporal va amainar però el tècnic en qüestió sempre ha tingut aspiracions salarials majors que no se li haurien satisfet. Fins que fa unes setmanes va fer arribar una carta signada per la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, en què se’l reclamava en comissió de serveis per tal de liderar la coordinació d’una àrea d’infraestructures tecnològiques al comú escaldenc. Aquesta plaça que se li confiava suposava un salt remuneratori important. I aquí ve quan el Consell Superior està fent les mil i una per mirar de retenir-lo davant l’estupefacció de la resta de companys.

Hores d’ara hi hauria una proposta sobre la taula que sense que el tècnic en qüestió tingui el grau laboral corresponent, li suposaria consolidar com a sou el CRA i un increment de l’ordre de 800 euros més mensuals. És a dir, un increment de al salari consolidat que s’acostaria als 1.500 euros i que a nivell remuneratori equipararia aquest comandament intermedi a un secretari judicial. La situació estaria enervant la resta de funcionaris de l’organisme judicial i el cas es començaria a enquistar.

La solució que es planteja no estaria d’acord, segons les fonts, amb la graella salarial que hi ha a l’administració de Justícia i, d’aquí, els dubtes que hi ha que Govern acabi acceptant la proposta que se li ha traslladat des de l’equip que lidera Enric Casadevall. L’altra opció, que no està clar que pugui satisfer el treballador, seria convertir aquest tècnic en un càrrec de relació especial dins del propi Consell Superior i, així, poder establir el salari que es pactés. Sia com vulgui, però, tot plegat està generant una mala maror evident que tensa encara més un clima laboral ja de per sí enrarit a la cúpula judicial.

Comentaris (9)

Trending