Llibertat provisional per a quatre joves detinguts el maig amb tres quilos de marihuana

Les diligències fetes en el marc de la causa han descartat el tràfic alhora que les respectives defenses han acreditat l’addicció dels processats, el seu arrelament al país i la voluntat de seguir tractament de desintoxicació

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

La Batllia ha alliberat provisionalment quatre joves que van ser detinguts el mes de maig passat, en ple confinament, amb tres quilos de marihuana. L’arrest es va produir a la Rabassa, a l’altura del Tobotronc, quan tres dels ara processats arribaven a través d’una pista forestal on els esperava el quart implicat per recollir-los amb un vehicle. Les diligències fetes en el marc de la causa han descartat el tràfic alhora que les respectives defenses haurien acreditat l’addicció dels processats, el seu arrelament al país i la voluntat de seguir tractament de desintoxicació.

Les detencions, efectuades per part d’agents de la unitat d’antifrau de la policia, es van dur a terme el 8 de maig passades les deu de la nit. En aquell moment els detinguts tenien entre 27 i 29 anys i els agents, que haurien rebut algun tipus de delació o haurien fet un seguiment previ que va permetre que ha els estiguessin esperant. Com preveien després de la vigilància, el control del vehicle i l’escorcoll dels seus ocupants va ser positiu. En el registre es van trobar tres motxilles i en el seu interior disposades en sis bosses, s’hi van trobar 3.153 grams de marihuana.

Dos dies després dels arrestos, i una vegada passats a disposició judicial, la batlle de guàrdia va processar els quatre joves i els va enviar a la Comella acusats, entre altres, de tràfic d’estupefaents. Els joves, segons fonts properes a la causa, sempre van mantenir que malgrat el volum de droga comissada, tota era per al seu propi consum. Que en ple confinament era més difícil accedir a marihuana i que els subministradors només s’arriscaven a traslladar-la sempre que gràcies a la quantitat venuda, l’operació fos econòmicament prou rentable.

Una imatge d'arxiu del Tobotronc.

Relacionat

Detinguts quatre joves que miraven de passar tres quilos de marihuana per la Rabassa

Les indagacions que s’han anat fent durant tots aquests mesos, i especialment l’anàlisi dels telèfons mòbils, hauria descartat que els joves es dediquessin a traficar. Al contrari, s’hauria acreditat que realment haurien adquirit la droga per al seu propi consum. Durant les diligències ha quedat clar que tots quatre nois tenen una notable drogodependència, alhora que tots quatre tenen arrelament al Principat i, d’entrada, possibilitat de desenvolupar-se laboralment. Alhora, haurien assumit el compromís de fer el seguiment imposat de desintoxicació.

La Batlle els impedeix que puguin entrar en contacte entre ells sota risc d’haver de tornar a entrar al centre penitenciari si se’ls enxampa junts. La llibertat provisional no treu, evidentment, que hagin de sotmetre’s a judici quan pertoqui. I que se’ls pugui imposar una condemna més que notable per l’elevada quantitat de marihuana que portaven (que haurien justificat per l’alta addicció que almenys algun d’ells sofreix o sofria). D’entrada, però, ja no se’ls podrà culpar de tràfic. Els alliberaments s’han produït els darrers dies a mida que els processats han tornat a prestar noves declaracions davant la batlle instructora.

Etiquetes

Comentaris (27)

Trending