Detinguts quatre joves que miraven de passar tres quilos de marihuana per la Rabassa

Agents de la unitat d’antifrau de la policia arresten tres habituals del consum de droga quan s’enfilaven en el cotxe d’un quart que els havia anat a buscar a l’altura del Tobotronc

Una imatge d'arxiu del Tobotronc.
Una imatge d'arxiu del Tobotronc. ARXIU
La policia ha detingut les darreres hores quatre joves que pretenien introduir per la muntanya, concretament per la Rabassa laurediana, tres quilos de marihuana que els hauria facilitat, suposadament, un petit traficant urgellenc. Tres dels arrestats haurien fet camí amb la droga carregada a sobre per pista forestal o enmig del bosc. El quart arrestat és l’home que els hauria anat a cercar a l’altura del punt de sortida del Tobotronc, aproximadament, amb la intenció de baixar-los cap als respectius domicilis.

Les detencions, segons les fonts consultades, s’haurien produït divendres al vespre. I haurien estat agents de la unitat d’antifrau de la policia, especialitzada en la detecció especialment de contraban de tabac, els que haurien fet l’aprehensió. Fonts coneixedores de l’operació han indicat que haurien estat cossos policials estrangers que haurien advertit de la situació. Molt probablement estarien seguint alguns petits traficants de l’Alt Urgell i van tenir notícies de l’accés de ciutadans andorrans cap al Principat.

Aparentment, segons les fonts, els tres joves, d’entre 20 i 30 anys, haurien anat caminant fins algun indret no molt proper d’alguns dels nuclis disseminats que hi ha entre la Seu i la frontera hispanoandorrana. Fins allí se’ls hauria portat la mercaderia. Després haurien fet camí per la muntanya, com s’ha dit, amb la voluntat d’introduir la marihuana mirant d’evitar controls policials. La nit, però, no els va sortir com preveien.

Els arrestats haurien acudit a algun nucli urgellenc fins on algun petit traficant de la comarca veïna els hauria portat la mercaderia que van traginar per la muntanya abans de ser enxampats

Un primer daltabaix el van tenir quan el suposat ‘pilot’ que els havia d’esperar per baixar-los de la Rabassa cap al centre del país els va deixar suposadament ‘tirats’. Quan van arribar al lloc presumptament pactat, el ‘taxi’ no hi era i van haver d’improvisar una solució d’urgència que encara va deixar més marge de temps als agents de la policia a afinar el dispositiu de captura. Finalment, els tres joves que traginaven amb la droga, de la qual en serien habituals consumidors alhora que no seria, almenys algun d’ells, la primera vegada que hi mercadejava, van aconseguir ‘enredar’ un altre amic que va ser finalment qui els va pujar a buscar.

Just quan s’enfilaven al cotxe hauria estat quan els agents de la policia, ja pertinentment disposats, haurien donat l’alto i els haurien detingut als quatre. Als joves se’ls acusa d’un delicte contra la salut pública. Per la tipologia del delicte i la quantitat de la droga que portaven a sobre tot fa pensar que ingressaran al centre penitenciari.

Tants dies de confinament comencen a passar factura en els subministrament d’estupefaents. És molt més complicat que arribi mercaderia al Principat en estar tancades de facto les fronteres. De fet, d’aquí que les darreres setmanes s’hagin incrementat els actes delictius relacionats amb el tràfic i consum de droga. Des del ciutadà espanyol enxampat a la Seu i que suposadament residia a Encamp fins als cinc joves que van anar a passar comptes amb el germà del seu subministrador, també, de marihuana.

Comentaris (9)

Trending