La Justícia preveu notificar cinc-centes resolucions les properes setmanes

Entre autes i sentències, la Batllia té pendents de comunicar a les parts tres-cents veredictes en una represa de l’activitat amb canvis a la seu de la Justícia i preferència per a la cita prèvia

Circuit d'accés a l'edifici de les Columnes.
Circuit d'accés a l'edifici de les Columnes. Toni Solanelles

Els diferents òrgans jurisdiccionals preveuen notificar les properes setmanes cinc-centes resolucions que, sobre el paper, ja tenen redactades. Més de la meitat corresponen a autes i sentències de la Batllia. La comunicació dels veredictes forma part de la represa de l’activitat judicial, que té efectes, també, per tal de poder garantir les mesures de prevenció i seguretat, en la distribució dels espais judicials i en el funcionament organitzatiu.

El Consell Superior de la Justícia ha comunicat al Col·legi Oficial d’Advocats, que ja havia tingut coneixement prèviament que hi havia moltes resolucions elaborades, del detall de veredictes que hi ha pendents de comunicar. Així, la sala penal del Tribunal Superior té 15 resolucions pendents, l’administrativa, 25; i la civil se’n va fins a les 150. L’objectiu és notificar totes les sentències i autes de forma progressiva en un termini màxim de tres setmanes.

La primera setmana es començaria per notificar totes les causes penals i administratives, així com les causes civils més antigues, donant prioritat a les de família, arrendaments i laborals. Les altres dues setmanes la intenció és notificar la resta de sentències i autes, per ordre d’antiguitat. El més directe serà el Tribunal de Corts, que aquesta mateixa setmana -o la primera setmana que es pacte amb els advocats- notificarà les set sentències que té pendents (que són de març i abril) i les sis resolucions que generen termini.

Separadors de metacrilat en la recepció de la seu judicial.

Relacionat

La Justícia garanteix que estarà al dia tan bon punt es reprengui l’activitat

Finalment la Batllia ha de notificar unes 300 resolucions (entre autes i sentències). I el pla que té l’organisme judicial de primera instància i instrucció és notificar entre tres i cinc resolucions per advocat i per setmana, llevat que l’advocat desitgi que se li notifiqui un nombre superior. En aquest cas, també es donarà prioritat als afers de família, laborals i arrendaments, tenint en compte la seva antiguitat.

Tot plegat, s’ha dit, s’emmarca en un pla de reactivació i reorganització judicial una vegada superada la fase més crítica de la pandèmia del coronavirus. Tots els espais de la seu de la Justícia s’han reorganitzat i l’accés als mateixos serà tan restringit com es pugui per minimitzar el risc de propagació de contagis. Més enllà que s’ha de respectar el distanciament social, s’ha de fer una bona higiene de mans i usar la mascareta, es recomana acudir a les instal·lacions de l’edifici de les Columnes amb cita prèvia.

reestructuracio planta baixa seu judicial
Reestructuracio de la planta baixa de la seu judicial.

De fet, es prioritzaran els usuaris que tinguin cita per davant d’aquells que no. Als advocats se’ls demana que sempre que puguin es reuneixin amb els seus patrocinats fora de la seu de la Justícia i que usin els seus propis bolígrafs, per exemple. El Consell Superior de la Justícia fa un reforç de personal per agilitzar l’entrega de documents a la planta baixa i l’atenció telefònica. De fet, es mira que la planta baixa, els espais de la qual es reorganitzen, sigui la única que quedi com aquell qui diu oberta al públic.

La centralització a la planta baixa de tots els serveis destinats a l’atenció dels usuaris i professionals ha necessitat fer ús de les sales de procuradors i de mediació familiar. D’aquí que els procuradors disposaran de la sala de la biblioteca com a espai de treball i mediació familiar rebrà les seves visites al Ministeri d’Interior i l’usuari podrà sol·licitar-ne el servei a través del correu electrònic mediació@govern.ad. Finalment, els saigs duran a terme les subhastes i altres fora de l’edifici de l’administració de la Justícia.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending