La represa del judici del ‘cas BPA’ es posposa per al 14 de juny si no es decideix apartar el fiscal

La petició de recusació d’Alfons Alberca formulada a tenor de la persecució de què se sent víctima un dels advocats defensors de diversos processats de la causa general porta a ajorna l’inici de la vista oral

El magistrat Enric Anglada (esquerra) presideix el tribunal que ha de jutjar el cas.
El magistrat Enric Anglada (esquerra) presideix el tribunal que ha de jutjar el cas. Toni Solanelles

Si es desestima la recusació del fiscal general, Alfons Alberca, o bé aquest no decideix abstenir-se de ser present en la vista oral, la represa del judici del ‘cas BPA’ no serà fins al 14 de juny. Si s’admet la recusació caldrà veure si hi ha noves alteracions en el calendari. En qualsevol cas, l’ajornament de dues setmanes respecte la data fixada inicialment per reiniciar la vista ve generada per la presentació de la petició que un advocat i dos dels processats en la causa general que s’ha de jutjar han fet per tal que s’aparti del judici Alberca.

L’advocat Toni Riestra, que arran del cas de la fotografia dels Pujol se sent perseguit des del punt de vista jurídic pel fiscal general, va interposar dimarts una petició de recusació del fiscal general que té el suport de dos dels processats en el ‘cas BPA’, que creuen que Alberca pot no actuar amb la imparcialitat deguda i es malfien d’ell, amb la qual cosa demanen que s’aparti de la vista, del cas. La sol·licitud, com pertoca, es va fer davant el Consell Superior de la Justícia.

La cúpula judicial va posar el fet en coneixement tant del fiscal, que té vuit dies hàbils per presentar les al·legacions escaients a la petició que es fa, com del Tribunal de Corts. El màxim representant del ministeri públic va comunicar llavors que donat el fet que té de marge fins al 7 de juny per emetre el seu parer en relació amb la petició de recusació formulada, i per una major ordenació del procés i garanties de l’administració de Justícia, que se suspengués el reinici de la vista oral, fixada inicialment per aquest proper dilluns, 31 de maig.

El fiscal general, Alfons Alberca, durant una de les sessions prèvies del judici del 'cas BPA'.

Relacionat

Demanen apartar el fiscal general del ‘cas BPA’ per la ‘persecució’ a un dels advocats defensors

Vist tot plegat, el Tribunal de Corts ha comunicat aquest divendres -després d’haver-ho ja decidit aquest dijous- que ajorna la represa de la vista oral fins al dia 14 de juny per tal que el Consell Superior hagi decidit sobre la recusació formulada. Es deixa clar en l’aute notificat a les parts aquest migdia que el 14 de juny es reprendrà sempre que la decisió del poder judicial sigui desestimatòria en relació amb la sol·licitud formulada.

En cas que s’aculli la petició feta per l’advocat esmentat i els seus dos clients, és de suposar que el calendari sofrirà una nova alteració, com també recorda el Tribunal de Corts que pot patir canvis el calendari establert, que establia més de 80 jornades de vista que se n’anaven fins a final d’any. En aquest sentit, el tribunal que presideix Enric Anglada ja deixa clar que les dates preestablertes poden ser objecte d’una ampliació.

Etiquetes

Comentaris

Trending