La fiscalia recorre contra l’absolució de l’antic conseller de les comunitats portugueses

La sala penal del Tribunal Superior haurà de decidir si l’home que es va passar un mes i mig a la presó el 2018 per presumptament abusar d’un menor de més de catorze anys va cometre el delicte o no

El processat, d'esquena, el dia que va anar a rebre la notificació de la sentència de primera instància.
El processat, d'esquena, el dia que va anar a rebre la notificació de la sentència de primera instància. Toni Solanelles

L’absolució dictada a principi de juliol pel Tribunal de Corts respecte de qui va ser durant anys conseller de les comunitats portugueses, David Borges, no és ferma. La fiscalia manté que l’home, que defensa la seva innocència, va abusar sexualment d’un menor de més de catorze anys. Per aquest motiu ha recorregut contra la sentència de primera instància i ara serà la sala penal del Tribunal Superior la que haurà de decidir si hi va haver abús o tot plegat va ser consentit.

Durant la vista davant el Tribunal de Corts, que es va celebrar íntegrament a porta tancada a la sala d’actes de Prada Casadet, el ministeri públic va demanar cinc anys de presó per a Borges, qui arran de la seva detenció i posterior empresonament va haver de renunciar al càrrec institucional que aleshores tenia. La clau de volta de tot plegat era i serà si hi va haver intimidació o no. Si el menor va consentir en sentir-se intimidat.

David Borges, a l'esquerra i d'esquena, esperant a l'exterior de Prada Casadet per rebre la sentència absolutòria.

Relacionat

Absolt d’abusar d’un adolescent l’exconseller de les comunitats portugueses

El processat sempre ha defensat que no hi va haver cap intimidació. La diferència d’edat (més del doble d’anys) més el fet que l’acusat tanqués amb clau la porta on es van mantenir les relacions eren els dos motius que s’esgrimeixen des de l’acusació pública per sostenir que sí que es va atemorir el menor. Sia com vulgui, els familiars de la víctima ja van declinar al seu dia reclamar cap indemnització al processat.

Comentaris

Trending