La família del mort en l’atropellament presentarà una querella per reforçar l’acusació d’homicidi

La representació lletrada de la dona i la filla de Gabriel Guzmán estan perfilant l’escrit després de tenir accés a les gravacions de les càmeres que a parer seu deixen clara la intencionalitat de l’envestida

Vianants fan les primeres atencions a la víctima.
Vianants fan les primeres atencions a la víctima.

La família de l’home que fa deu dies va perdre la vida arran de les lesions sofertes arran del malaurat atropellament que hi va haver a l’avinguda Tarragona, a l’altura de l’accés al McAuto, interposaran en breu una querella criminal contra l’acusat de l’accident mortal. Malgrat que era un pas previsible no l’han volgut acordar fins a tenir accés a les imatges del sinistre i arribar a la conclusió, amb una mica més de fredor i distància, que en l’envestida, a parer seu, hi ha una clara intencionalitat.

Per tant, i més enllà de l’acusació que formuli el ministeri fiscal, la família, encapçalada per la dona i la filla de Gabriel Guzmán, reforçaran el component d’homicidi voluntari. Tot i que la representació lletrada dels familiars estan treballant en el text, que s’hauria d’interposar a tot estirar dilluns de la setmana que ve, les fonts consultades, per prudència i discreció, no han volgut avançar els detalls en què sustentaran l’acusació, però sí que han assegurat que “les imatges no deixen lloc a dubtes”.

L’acusació particular admet que durant el procés certament s’haurà de discutir sobre la quantia de dita compensació, però que ara per ara el primer que es vol deixar clar és que l’acció que va acabar causant l’atropellament del xofer d’autobusos va ser deliberada i intencionada

Els consultats han reconegut que se’ls ha comunicat que el processat i empresonat per l’atropellament mortal, el conductor del Mercedes GLC, un home de nacionalitat espanyola i 62 anys que exerceix l’odontologia en una clínica de Vilanova i la Geltrú i que té una segona residència a Soldeu, hauria dipositat una quantitat dinerària "important" a compte de la indemnització que hauria d’afrontar quant a la responsabilitat civil pels danys causats, sense que se'ls hagi informat de la quantitat.

En aquest sentit, fonts de l’acusació particular han admès que durant el procés certament s’haurà de discutir sobre la quantia de dita compensació, però que ara per ara el primer que es vol deixar clar és que l’acció que va acabar causant l’atropellament del xofer d’autobusos va ser deliberada i intencionada. De fet, i encara que aquest detall és un dels que no s’ha precisat, tot indica que en el marc de la querella la família de la víctima s’oposarà a la petició de revocació de la mesura cautelar d’empresonament feta per la defensa de l’acusat.

Sanitaris i ciutadans atenent la víctima de l'atropellament.

Relacionat

L’autor de l’atropellament mortal diposita diners a la Batllia per reparar el dany causat

I és que el processat sempre ha mantingut que per una “por irrefrenable” producte de la “intimidació i amenaces” que va sentir en aquell moment, després que la víctima, justament, hagués dut a terme una maniobra imprudent, l’únic que pretenia era esquivar l’home i marxar del lloc on hi havia l’altercat. Lluny d’això hauria acabat envestint i atropellant l’home que va resultar difunt. Seria, en tot cas entén la defensa, producte d’una imprudència, però mai “ni amb voluntat de fer mal ni menys encara causar la mort”.

Comentaris (4)

Trending