L’autor de l’atropellament mortal diposita diners a la Batllia per reparar el dany causat

L’home empresonat des de diumenge de la setmana passada recorre contra la reclusió i demana que com a mal menor es dicti el seu arrest domiciliari amb control monitoritzat a l’apartament que té a Soldeu

Sanitaris i ciutadans atenent la víctima de l'atropellament.
Sanitaris i ciutadans atenent la víctima de l'atropellament.

L’home de 62 anys empresonat des de diumenge passat com a autor de l’atropellament mortal que hi va haver a l’avinguda Tarragona 48 hores abans ha fet “un important” dipòsit dinerari davant les autoritats judicials com a acompte de la responsabilitat civil per reparar el dany causat. El pagament voluntari mostraria la intenció i bona fer del processat per rescabalar els familiars directes de la víctima. L’home, un metge de nacionalitat espanyola, ha recorregut contra la mesura cautelar de presó.

El processat continua defensant que en cap cas va tenir intenció de danyar l’home que l’estava increpant arran d’una discussió de trànsit, i menys encar que li volgués causar la mort. L’odontòleg, amb clínica a Vilanova i la Geltrú i una segona a residència a Soldeu que el feia ser assidu visitant del Principat, està molt afligit alhora que “entén que la vídua i la filla s’han quedat molt desprotegides” en ser el salari del difunt l’única entrada econòmica del nucli familiar. D’aquí que d’una forma voluntària i abans que s’hagi establert cap quantitat s’hagi avançat a fer un dipòsit molt important per rescabalar el dany causat.

La defensa de l’empresonat i l’home mateix, que conduïa un Mercedes GLC automàtic en el moment dels fets, reitera que va actuar afectat per una “por insuperable” i que “mai no hi va haver cap intenció de fer mal i menys encara de causar la mort”

La defensa de l’empresonat i l’home mateix, que conduïa un Mercedes GLC automàtic en el moment dels fets, reitera que va actuar afectat per una “por insuperable”. Segons es deixa constància en el recurs contra l’empresonament presentat aquest divendres, i que haurà de resoldre el Tribunal de Corts, el processat va actuar en qüestió de segons intentant fugir d’una situació “que no és gaire habitual, com el fet que t’increpin i t’amenacin, una persona que a més a més no coneixes i no sap com pot respondre, pel fet que t’hagis queixat per una maniobra inicial indeguda de qui t’està increpant”.

Segons fonts de la defensa, l’home hauria mirat de marxar de forma natural però la víctima es va situar al davant del vehicle. I quan va voler girar cap a l’esquerra per esquivar-lo “va resultar que la víctima havia anat a buscar-lo”, en relació al conductor del vehicle que acabaria envestint Gabriel Guzmán, que va resultar mort per les ferides que li va causar l’atropellament. “Mai no hi va haver cap intenció de fer mal i menys encara de causar la mort”, han reiterat les fonts consultades, que han assegurat que “és molt fàcil dir que hauria d’haver tirat enrere però en aquell moment i situació, i en qüestió de molt pocs segons, un s’hi ha de trobar”.

El recurs en contra de la mesura cautelar d’empresonament sol·licita l’alliberament provisional de l’home. Si ho estima la batlle, amb la imposició d’una fiança o, si escau, establint una mesura d’arrest domiciliari amb control monitoritzat que el metge faria al seu domicili de Soldeu, perquè l’home ja ha deixat clar que no té cap voluntat de defugir les seves responsabilitats ni escapolir-se de l’acció de les autoritats judicials andorranes. “Ja hi ha hagut una tragèdia, no cal que n’hi hagi una altra”, remarca la defensa, en relació al fet que no hi hagi un acarnissament judicial contra el processat, molt afligit i trastornat pels fets, al marge de les diverses patologies de salut que l’afecten des de fa temps.

Comentaris (7)

Trending