L’ex-fiscal anticorrupció espanyol Pedro Horrach assumeix la defensa penal d’Assegurances Generals

La família Calvó està “farta” dels atacs que considera rebre de l’administració i les autoritats judicials andorranes i prepara un combat legal amb qui va perseguir, entre altres, Iñaki Urdangarin a Palma de Mallorca tot i ser més benèvol amb la infanta Cristina

Pedro Horrach exerceix ara l'advocacia.
Pedro Horrach exerceix ara l'advocacia. ARXIU

Assegurances Generals tindrà un defensor de primer nivell per combatre la via penal, els atacs que la família Calvó, propietària de l’asseguradora fins a la seva intervenció, considera està rebent “de manera indiscriminada” de l’administració i les autoritats judicials andorranes. Per aquest motiu ha contractat un equip jurídic liderat per l’ex-fiscal anticorrupció espanyol Pedro Horrach, conegut per haver combatut múltiples irregularitats polítiques a Mallorca.

La coordinació legal al Principat, segons que han explicat fonts familiars, la continua assumint Valentí Martí, sobretot en els aspectes administratius i civils. Però es considera que calia fer un pas més a nivell penal per posar de relleu que els propietaris de la companyia estan “farts” del comportament de les autoritats andorranes i mirar de respondre, de la manera més contundent, al que consideren que són atacs fora de lloc.

D’aquí la contractació dels serveis del bufet d’advocats Crowe, capitanejat en l’àmbit penal per un Horrach que ha estat l’acusador de casos de corrupció de tanta rellevància com el ‘Palma Arena’, ‘Noos’ o ‘Andratx’. Va ser un dels perseguidors dels tripijocs que acabarien portant a la presó l’ex-jugador d’handbol i gendre del rei emèrit espanyol Iñaki Urdangarin. Va ser en canvi més benevolent amb la infanta Cristina.

L'AFA encara ocupa espais d'Assegurances Generals, que ja no és operativa.

Relacionat

La Batllia estén la fallida d’Assegurances Generals de manera personal als seus propietaris

Just quan va finalitzar aquell afer, Horrach va agafar excedència en la carrera fiscal i va endinsar-se en l’advocacia desembarcant a Crowe, que també donarà suport a Valentí Martí de forma global en matèria jurídica i financera. A banda d’Horrach, un altre dels juristes que s’afegeixen en la defensa d’Assegurances Generals és l’expert en operacions corporatives i de reestructuració de Crowe Enrique de la Mata.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending