Estrasburg desestima el recurs de la batlle Moreno per un procés de selecció

El tribunal europeu conclou que no hi va haver cap irregularitat en els concursos que es van efectuar durant l'any 2019

Comentaris

Maria Àngels Moreno.
Maria Àngels Moreno. ALTAVEU

El Tribunal Europeu de Drets Humans amb seu a Estrasburg (França) ha desestimat el recurs que la batlle Maria Àngels Moreno va interposar sobre el procés de selecció per accedir al Tribunal de Corts i al Tribunal Superior durant l'any 2019. Moreno considerava que la resolució dels concursos no s'adequava a la legalitat i no tenia en compte els mèrits de les persones que hi van concórrer.

L'any 2019 el plenari del Tribunal Superior ja va desestimar una demanda on la batlle lamentava entre moltes altres coses que en aquestes ocasions la puntuació atorgada fos inferior a la d’altres processos essent el seu currículum el mateix o superior en aquell moment. També qüestionava, per exemple, que no se li hagués lliurat l’expedient íntegre de la resta de candidates o el format de l’entrevista realitzada, essent a porta tancada o sense cap mena de gravació. Així mateix, es va queixar de la composició del Consell Superior de la Justícia (CSJ) o que s’haguessin valorat titulacions no reconegudes oficialment i presentades per altres aspirants a la plaça, alguna de les quals acabaria resultant escollida.

Moreno va portar el cas al Tribunal Europeu que ha fet pública la seva resolució aquest dijous. Conclou que no ha detectat cap irregularitat en el procés de selecció abans esmentat i que no hi va haver parcialitat o manca d'objectivitat en la decisió del Tribunal Superior de Justícia. Després d'un any d'excedència, Moreno es va reincorporar el passat mes de gener a la secció d'instrucció penal de la Batllia.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending