Empresonat el ‘traficant del Prat del Roure’ i detingut un dels seus col·laboradors

Sentiment d’alleujament entre pares i mares de menors amb problemes d’addiccions tot i reclamar més fermesa en el combat contra els estupefaents

La marihuana i els diners comissats.
La marihuana i els diners comissats. POLICIA D'ANDORRA

L’home detingut aquest dilluns al matí i a qui es considera el principal subministrador de marihuana dels joves, molts d’ells menors, que s’inicien al consum d’estupefaents o fins i tot ja en són addictes i tenen el seu centre de moviments al Prat del Roure ha ingressat aquesta tarda al centre penitenciari. Poc abans que la Batllia enviés el detingut, de 27 anys, cap a la Comella, ha estat arrestat en un control policial en les immediacions del Comunal qui es considera un dels seus presumptes col·laboradors en la distribució de la droga.

L’empresonat tenia nombrosos antecedents relacionats amb el mateix que l’ha portat a una nova detenció. Com a mínim havia estat arrestat en dues ocasions fa més de set anys per vendre ‘maria’. Amb posterioritat se’l va controlar amb petites quantitats d’estupefaent -seria també consumidor- i se’l va multar. El nom de l’ara processat hauria aparegut de nou en les declaracions que han anat fent d’ençà del desmantellament del ‘narcopis’ del carrer del Pui diversos menors que poc o molt hi feien estada.

El nom de l’ara processat hauria aparegut de nou en les declaracions que han anat fent d’ençà del desmantellament del ‘narcopis’ del carrer del Pui diversos menors que poc o molt hi feien estada: era el seu proveïdor de ‘maria’

De fet, arran d’aquell cas s’ha pres declaració a unes quantes desenes de menors. Alguns d’aquests haurien parlat obertament de l’ara empresonat com del seu proveïdor, el seu ‘camell’. Per això quan aquest dimarts ha transcendit la detenció del jove, sense ofici ni benefici coneguts més enllà de la seva dedicació al tràfic de droga, molts pares i mares de menors amb problemes d’addiccions han respirat alleujats. També les autoritats judicials i policials han considera tot un èxit l’operació, que ha tingut, com sol passar moltes vegades en aquests casos, un pèl de fortuna.

Arran del treball fet en el cas del ‘narcopis’, s’havien aconseguit múltiples evidències que l’ara detingut podria estar implicat en el tràfic més o menys abundant de marihuana. La relativa proximitat entre el seu domicili, també a Escaldes, i el Prat del Roure i zones adjacents on els menors i adolescents aconseguien la marihuana amb molta facilitat apuntava cap a ell sobre manera. No hi havia dubte que després d’un temps sense tenir-lo controlat, l’home havia refet el negoci.

El que no esperaven trobar els investigadors, segons fonts judicials, era la quantitat de marihuana i de diners en efectiu que aquest dilluns es van localitzar al seu domicili. Més de dos quilograms de ‘maria’ i més de 40.000 euros en bitllets. Eren tals els elements que l’assenyalen com a autor del delicte que el jove ha preferit ni tan sols declarar quan ha passat a disposició judicial per no complicar encara més la seva situació. Cap a 2/4 de 6 de la tarda la batlle instructora del cas ha dictat el seu processament i empresonament.

Imatge d'allò comissat al detingut.

Relacionat

Cop policial al tràfic de drogues al Prat del Roure

Una estona abans havia estat detingut a l’avinguda Salou qui es considera un dels col·laboradors del principal acusat en la denominada ‘Operació Estella’. De fet, els investigadors ja anaven rere el segon detingut, un home de 33 anys, des d’aquest dilluns mateix. Però el fet que l’ara també detingut treballés a la Seu va impedir procedir a l’arrest. S’han fet els controls pertinents durant la jornada d’aquest dimarts i finalment s’ha detectat el cotxe amb el qual circulava en direcció a Andorra la Vella a la zona del Comunal.

Comentaris (5)

Trending