Empresonat el jove que durant diverses nits va atacar establiments d’Escaldes i Andorra la Vella

El batlle processa i envia provisionalment a la Comella el detingut la matinada de dijous al costat del darrer comerç que va assaltar; se li imputen furts o intents en deu locals als quals hauria causat danys per prop de 10.000 euros

Un cotxe de policia davant la botiga al costat de la qual va ser detingut l'ara empresonat.
Un cotxe de policia davant la botiga al costat de la qual va ser detingut l'ara empresonat. Toni Solanelles

L’home arrestat poc abans de les 5 del matí de dijous al carrer de la Grau d’Andorra la Vella just després que trenqués un dels vidres de l’enèsim establiment que atacava ja ha dormit una nit a la presó. El batlle de guàrdia que el va rebre aquest divendres a la tarda va decidir, poc abans de les 11 de la nit, processar-lo i enviar-lo provisionalment a la Comella després que ataqués de forma consecutiva i durant diverses nits deu comerços d’Escaldes i Andorra la Vella.

El processat, un jove andorrà de 27 anys amb antecedents des de molt jove, va trencar la matinada de dijous les vidrieres de quatre establiments d’Andorra la Vella. Suposadament, intentava robar-hi diners. Aquell dijous va aconseguir uns 700 euros d’un restaurant del carrer del Cap del Carrer. Els diners els duria a sobre quan va ser enxampat després de trencar la vidriera d’una botiga de complements per a la cuina. Se’l buscava des de poc després de la 1 de la matinada i la pista definitiva la va donar el vigilant d’un hotel del carrer Prat de la Creu el restaurant del qual, amb sortida pel passeig del Riu, havia també estat atacat.

Vidre trencat de la porta d'un dels primers locals afectats per l'onada d'assalts protagonitzats pel jove.

Relacionat

Una desena d’establiments d’Escaldes i Andorra la Vella han estat ‘atacats’ a cops de roc

L’home, segons la investigació policial, no hi ha dubte que seria l’autor de l’assalt o intent d’assalt a deu establiments diferents d’Escaldes i Andorra la Vella. Portava entre tres i quatre nits seguides fent la mateixa operació. De forma indiscriminada. Cop de roc a la vidriera de l’aparador, la porta o la finestra del comerç que li vingués de cara i mirar d’accedir a l’interior dels establiments. No ho va aconseguir pas en tots els locals. Però sí en alguns. Ni el fet d’aconseguir diners cada nit que sortia no l’hauria frenat. Ben al contrari.

L’ara empresonat, suposadament veient que no era descobert, va anar incrementant la seva activitat fins que dijous, després de quatre actuacions delictives seguides, se’l va aconseguir enxampar. Les fonts consultades han assegurat que encara que no respecte de tots els llocs atacs, però sí de la majoria s’han pogut recuperar imatges que evidencien que l’ara processat va ser qui va rebentar els vidres per intentar robar posteriorment. Entre els desperfectes causats i els diners furtats, el dany generat s'acostaria als 10.000 euros.

Vidre trencat en un dels establiments assaltats.

Relacionat

Onada d’assalts en diferents comerços i restaurants d’Andorra la Vella i Escaldes

Quan es va detenir el jove, no presentava cap símptoma anormal i compatible amb el fet d’estar sota els efectes de l’alcohol o les drogues. Una altra cosa és que s’hagi d’estudiar si presenta algun altre tipus d’alteració o trastorn. El que és evident és que l’empresonat fa molts anys que protagonitza actuacions delictives i comportaments anormals. Fa pocs mesos va ser detingut per rebentar el moneder de la rentadora de la pensió on llavors s’estava. Els darrers temps, presumiblement després que fos expulsat de la pensió per l’aldarull que hi va protagonitzar, solia fer nit en sales de comptadors d’edificis de diverses parròquies.

Comentaris (4)

Trending