Onada d’assalts en diferents comerços i restaurants d’Andorra la Vella i Escaldes

La policia ha detingut un home andorrà de 27 anys amb nombrosos antecedents com a autor de l’atac, aquesta matinada, en diversos comerços, en els quals ha causat danys i s’ha arribat a endur en algunes ocasions fins a un miler d’euros

Vidre trencat en un dels establiments assaltats.
Vidre trencat en un dels establiments assaltats. Toni Solanelles

La policia ha detingut aquest matí un home andorrà de 27 anys i amb nombrosos antecedents per diversos delictes contra el patrimoni que s’han causat aquesta mateixa matinada. L’arrestat ha trencat els vidres de diferents establiments, ara per ara concentrats a Andorra la Vella i també a Escaldes, des d'on ja s'han formulat denúncies, i ha accedit en bona part d’ells. En alguns només ha causat danys i, d’altres, se n’ha endut diners i altres objectes. La investigació encara està oberta.

Les fonts consultades no han pogut quantificar quants establiments ha pogut assaltar o intentar assaltar el detingut. De fet, diverses patrulles s’han desplegat, juntament amb especialistes en delictes contra el patrimoni i funcionaris de la policia científica, per anar analitzant llocs on han aparegut vidrieres trencades i altres. I encara és probable que a mesura que alguns comerços que es posen en marxa més tard s’activin, es detectin més assalts o temptatives.

f347cc00 7da7 498f bddf 92b3842e3a58
Dos agents de policia sortint d'un dels establiments afectats.

Com s’ha dit, el detingut té nombrosos antecedents. Fa pocs mesos ja va ser arrestat, per exemple, per rebentar el moneder de la rentadora de la pensió on llavors estava allotjat. L’home era un cas social. Els darrers temps, segons algunes fonts, malvivia, més aviat dormia, en sales de comptadors d’edificis de diferents parròquies.

Les fonts consultades no han pogut confirmar ara per ara si en el moment d’assaltar els locals on ha estat -hi ha alguns comerços i com a mínim el restaurant d’un hotel- l’arrestat estava sota els efectes d’alguna substància. En tot cas, i amb anterioritat, sí que hauria estat diagnosticat d’algun trastorn.

Comentaris (6)

Trending