Empresonat l’home que en va apunyalar un altre al Pas de la Casa

L’agressor ha estat posat a disposició judicial aquest matí; ni davant la policia ni tampoc a la Batllia no ha volgut explicar gran cosa i ara per ara no s’ha trobat l’arma causant de les ferides a la víctima, que continua a l’UCI

El detingut ha ingressat al centre penitenciari una estona abans de les 2 d'aquesta tarda.
El detingut ha ingressat al centre penitenciari una estona abans de les 2 d'aquesta tarda. ARXIU

L’home detingut divendres al migdia acusat d’apunyalar-ne un altre en un pis de l’avinguda d’Encamp del Pas de la Casa ha ingressat a la presó a primera hora d’aquesta tarda de dissabte. Poc abans d’esgotar-se el termini de detenció governativa, la policia ha posat a disposició judicial l’acusat de l’agressió. Ni davant la policia ni tampoc a la Batllia no ha volgut aclarir gran cosa relacionada amb uns fets que mantenen a l’UCI de l’hospital la víctima. Un deute dinerari probablement lligat a una qüestió de droga o tabac hauria trencat l’amistat que hi havia entre els dos homes.

Els fets van passar la matinada de divendres, encara que no es van saber fins hores després, quan el ferit, amb una punxada al tòrax que a punt va estar d’arribar als pulmons, va avisar un amic de la situació i a partir d’aquí es van alertar, primer, els equips d’emergència i, després, la policia, que formalment va acusar l’ara empresonat d’un delicte de lesions causades amb una arma capaç de provocar la mort. La gravetat de les ferides i la poca voluntat d’aclarir les coses, entre altres elements, hauria portat la batlle de guàrdia a dictar la presó per al detingut.

Els fets haurien tingut lloc a l'entorn de l'avinguda d'Encamp.

Relacionat

Hospitalitzat en estat greu l’home apunyalat al Pas arran d’una discussió de matinada

Els dos implicats tenen 27 anys (el ferit) i 45 anys (l’empresonat). Tots dos havien compartit habitatge i no constava que hi hagués hagut cap diferència ni mala relació entre ells. De fet, el primer encara tenia claus del pis on s’estava el segon i hi anava quan volia. L’habitatge en qüestió, a l’avinguda Encamp del Pas, va ser l’escenari de la batussa. Perquè una de les hipòtesis és que després d’una discussió, la tensió va pujar de to i hauria acabat amb un forcejament on, és possible, els dos homes haurien usat ganivets.

Malgrat que encara vivia on hi va haver l’agressió, l’ara empresonat s’estava mudant de pis i en aquest segon habitatge s’hi hauria trobat roba tacada de sang però no pas el ganivet

En tot cas, des que la víctima és a l’UCI no se li pot prendre declaració i tampoc l’arrestat ha estat gaire col·laborador, segons les fonts. De fet, hores d’ara encara no s’hauria trobat l’arma causant de les ferides que pateix l’hospitalitzat. Malgrat que qui formalment vivia al pis on van passar els fets és l’agressor, va ser la víctima qui va passar la major part de la nit dels fets allí, fins que avisat un altre amic, els bombers es van activar (vers 2/4 d 12 del migdia) i el van traslladar a l’hospital en helicòpter alhora que alertaven la policia del cas.

Entre la naturalesa pròpiament dita de la ganivetada més les hores que van passar des de l’agressió fins el moment de l’atenció mèdica, la lesió es va agreujar més del que deuria. D’aquí que també per un element de precaució està a l’UCI. Els bombers, s’ha dit, van acudir al pis on hi va haver l’agressió a recollir el ferit. L’immoble estava formalment arrendat per un establiment de la mateixa zona, on treballava un dels dos implicats. Les fonts consultades no han aclarit quin d’ells.

El que estaria clar que a través de les indagacions policials, els investigadors van acabar aclarint que l’agressor s’estava mudant de pis. I que malgrat que encara vivia on hi va haver l’agressió, s’estava traslladant a un altre immoble també del Pas de la Casa. Segons fonts judicials, en el segon pis s’hi hauria trobat roba tacada de sang però no pas el ganivet. Per tant, semblaria clar que després de la ganivetada i essent conscient de la gravetat dels fets, l’ara empresonat es va voler desprendre d’alguns elements que podrien provar la seva participació en l’agressió.

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Relacionat

L’home apunyalat al Pas segueix greu i ingressat a l’UCI amb una evolució estable

Les fonts consultades no han pogut aclarir quins haurien estat els motius exactes de la baralla, vist que, a més, mai abans no hi hauria hagut, aparentment, cap diferència, entre dos homes que eren més que coneguts. Havien arribat a compartir pis i el fet que encara un -la víctima- pogués anar al pis de l’altre quan volgués perquè en tenia clau mostraria la confiança que mantenien els dos implicats en la batussa. Un deute de diners sembla l’origen de tot plegat. El motiu del deute no està clar si era per una qüestió de droga.

Comentaris

Trending