Emili Puig reclama al Constitucional que reconegui el perjudici que li estan causant els tribunals

Qui va ser director-gerent de l’FC Andorra fa deu anys que està processat per una suposada administració deslleial del club encara que ell sempre s’ha declarat innocent i considera que la causa dilatada de forma indeguda li ha suposat una “condemna civil”

L'encapçalament de l'escrit que s'ha presentat aquest dimarts al Constitucional.
L'encapçalament de l'escrit que s'ha presentat aquest dimarts al Constitucional. SILVESTRE ADVOCATS

Qui era el director-gerent de l’FC Andorra, Emili Puig, fa més de deu anys ha interposat aquest dimarts un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional (TC) per tal que es declari oficialment que és víctima de dilacions indegudes i que això li està comportant un elevat perjudici. El 29 de maig del 2013 se’l va detenir al carrer arran d’una causa impulsada pel Govern i amb el rerefons del deute que tenia contret el club, que rebia subvencions públiques.

Puig va estar-se un parell de mesos a la presó fins que en baixar suposadament la denominada alarma social i no haver-hi risc ja per a la investigació, se’l va alliberar sota fiança. Durant aquells dos mesos d’empresonament, la defensa del llavors executiu del club de futbol -que exercia i exerceix Josep Anton Silvestre- va recopilar tot de documentació que el gerent de l’FC Andorra guardava, potser amb cert excés de zel o una mica de deixadesa, al seu domicili i que van servir per acreditar sinó tots, bona part dels moviments que es consideraven irregulars.

En gran mesura, les despeses que havia fet o estaven avalades per decisions de la junta en el seu conjunt o tenia documentació signada pel llavors president. Segons manté encara ara la defensa d’Emili Puig, les proves per acusar-lo “es van obtenir amb vulneració de drets fonamentals” i és possible que sigui arran d’això que el procés s’ha anat dilatant i no es vol arribar a portar a judici.

Emili Puig en l'època dels fets.

Relacionat

Cas obert, cas al calaix: deu anys de la detenció d’Emili Puig

Fa molts anys que no es practica cap mena de diligència en el marc de la instrucció i, per tant, jurídicament la investigació segueix oberta, amb Puig processat i amb moltes dificultats en el dia a dia d’aquest perquè el fet d’estar en la situació que està suposa, per exemple, que l’exdirectiu futbolístic no pugui ni tan sols obrir un compte bancari amb regularitat. El cas ha suposat “una condemna civil” per a l’antic gerent de l’FC Andorra que ara cerca que d’una vegada per sempre es declari que es víctima d’un procés fora de lloc.

A més, i a banda que no hi ha la causa tancada i menys encara jutjada, Puig sempre s’ha considerat del tot innocent. La seva defensa lamenta que la instrucció estigui als llimbs des de pocs mesos després d’esclatar, amb Toni Martí com a màxim responsable de l’executiu i, en canvi, davant d’altres causes “s’avança a marxes forçades”.

Comentaris (2)

Trending