Descartades per ara vulneracions de drets fonamentals en el ‘cas Techer’

El Tribunal Constitucional no admet a tràmit un recurs d’empara de l’acusada de l’estafa piramidal a través de la societat ‘To The Top’

Catherine Techer en un dels seus muntatges per captar inversors.
Catherine Techer en un dels seus muntatges per captar inversors. ARXIU

La resident francesa acusada d’una estafa piramidal Catherine Techer està altament insatisfeta amb el tracte de la Justícia andorrana i amb la instrucció del cas que la va mantenir alguns mesos en arrest domiciliari. Techer ha dut a terme diverses accions per denunciar la situació viscuda. La titular de la societat ‘To The Top’, a través de la qual hauria comès el frau, creu que se li han vulnerat drets fonamentals i per això ha elevat la denúncia al Tribunal Constitucional (TC), que ha desestimat les pretensions de la processada.

L’Alt tribunal, però, no ha admès el recurs d’empara interposat per Techer. Més enllà de termes formals de procediment, el TC acaba concloent en la resolució publicada aquest dimecres al BOPA que “en aquest moment cap de les infraccions denunciades -dret a una decisió fonamentada en Dret, dret al procés degut, dret a la presumpció d’innocència, dret a la defensa, dret al secret de la correspondència i dret a la lliure circulació- és susceptible de demanda d’empara”.

Catherine Techer és una excel·lent oradora segons els que la coneixen.

Relacionat

Techer acusa el procés judicial de no poder complir les promeses amb els inversors

A més a més, afegeix també el Constitucional, “aquestes suposades vulneracions no esgoten la seva valoració jurídica i, en alguns casos, constitueixen mesures cautelars que troben la seva justificació en els elements bàsics del ‘fumus boni iuris’ i del ‘periculum in mora’. Per tant, el recurs d’empara, en aquest moment processal, ha de ser inadmès a tràmit”. Que no vol dir que més endavant no pugui Techer queixar-se del mateix.

I és que l’acusada de l’estafa piramidal considera que la instrucció té més en compte un dels implicats que alhora ha estat denunciat per la pròpia Techer que no pas les seves explicacions. Considera la titular de ‘To The Top’ que no se li vulnera el dret a la defensa en no facilitar-li una còpia del disc dur dels seus dispositius electrònics i, entre altres, malda perquè considera que el cas, com a molt, s’hauria de circumscriure en l’àmbit civil i no pas penal.

Comentaris

Trending