La defensa del metge empresonat per l’atropellament mortal estudia recórrer contra la reclusió

L’acusat d’homicidi manté que no tenia la voluntat de fer mal a l’home que l’estava increpant arran d’un incident de trànsit provocat per la pròpia víctima

Façana de la Seu de la Justícia.
Façana de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

La defensa del metge espanyol empresonat des d’aquest diumenge a la tarda de manera preventiva arran del fatídic atropellament que hi va haver divendres a la nit a l’avinguda Tarragona, just davant l’accés al McAuto, està estudiant la possibilitat de recórrer contra l’aute de presó dictat per la batlle de guàrdia. Una vegada el cas passi a mans del responsable judicial que haurà d’instruir la causa, es possible que la defensa de l’acusat sol·liciti el seu alliberament sota les mesures que es creguin oportunes.

De fet, ja durant la posada a disposició judicial que es va dur a terme aquest diumenge encara en la seu ‘vella’ de la Justícia, la defensa de l’home, un resident a Barcelona (amb despatx professional a Vilanova i la Geltrú) de 62 anys amb una segona residència de propietat de fa molts anys a Soldeu, va sol·licitar que es dictés la llibertat del processat sota una fiança equivalent al que podria suposar la indemnització a la família del difunt pels danys malauradament causats.

Sanitaris atenen la víctima en el lloc dels fets.

Relacionat

La batlle envia a la presó el conductor de l’atropellament mortal acusat d’homicidi intencionat

La fiscalia es va oposar a la petició i la batlle tampoc ho va tenir en compte. Caldrà veure, però, si el criteri d’un altre eventual responsable judicial és diferent. O si les pericials o nous elements que pugui aportar la defensa de l’home els propers dies modifica la visió de la situació. I és que el conductor del Mercedes GLC que va acabar envestint la víctima es manté ferm en què els insults i amenaces del difunt l’haurien fet reaccionar de tal manera de voler marxar sí o sí del lloc dels fets.

I que va maniobrar amb la intenció d’esquivar l’home, que estava enfront del GLC, colpejant-lo fins i tot en algun moment, i marxar de l’indret sense fer mal a ningú. Una altra cosa seria que un mal càlcul o una acceleració no pretesa del vehicle hagués acabat produint el malaurat succés. En tot cas, però, l’empresonat nega voluntarietat i se situa, a tot estirar, en el terreny de la imprudència. Jurídicament el canvi és molt substancial. És jugar-se entre 10 i 16 anys de presó a passar de 3 mesos a 3 anys de reclusió.

Comentaris (8)

Trending