Corts deixa sense efecte un dia de vista però tira endavant el judici del ‘cas BPA’

Hi ha pendent de resoldre en via administrativa la demanda de recusació del fiscal per ser cunyat de la secretària general del Govern

Imatge d'una de les sessions del judici, que s'ha ajornat diversos cops.
Imatge d'una de les sessions del judici, que s'ha ajornat diversos cops. ARXIU

Un dia sense judici, val. Més, no. Aquesta és, en síntesi, la decisió del Tribunal de Corts en relació amb la vista oral de la causa general del ‘cas BPA’. Bona part dels processats havien demanat la suspensió de l’inici del judici vist que s’ha de dilucidar, en via administrativa, la recusació del fiscal general, Alfons Alberca, pel seu parentiu amb la secretària general del Govern, Ester Fenoll. Corts ha acordat suspendre la jornada prevista per al 10 de juny, que és quan hi ha la vista davant la sala administrativa del Tribunal Superior però no pas més.

Aquest fet deriva d’una petició de recusació formulada el setembre del 2019 davant el Consell Superior del fiscal general pel seu vincle familiar amb l’ara secretària general del Govern. Són cunyats. El plenari del poder judicial va desestimar la petició de recusació i el cas es va portar al Tribunal Constitucional, que per una qüestió de procediment també va rebutjar la demanda, tot deixant oberta la via administrativa.

El Consell Superior té la seva ubicació a la Seu de la Justícia.

Relacionat

Processats pel ‘cas BPA’ clamen contra la ‘passivitat volguda’ de la fiscalia

Va ser en aquest estadi que es va iniciar el procediment administratiu que ara arriba al Superior. Aquesta jurisdicció va assignar la vista pel 10 de juny i els processats consideraven que fins que no es resolgués la qüestió no es podia reiniciar el judici o, almenys, que calia deixar sense efecte la jornada judicial prevista per al mateix dia. El Tribunal de Corts considera que atès que el procediment administratiu no té cap efecte suspensiu, no cal paralitzar el judici. Però en ser coincidents molts dels advocats que participen en les dues causes, ha suspès la jornada del 10 de juny. Així ho ha comunicat aquest migdia a través d'una providència.

Comentaris (1)

Trending