El Constitucional estudiarà si la llei de mesures per millorar el poder adquisitiu es va tramitar bé

Terceravia va denunciar que el procediment d’extrema urgència cada vegada més emprat pel Govern vulnerava els drets dels seus consellers generals, que no poden fer aportacions als textos

Els consellers generals de Terceravia durant la sessió.
Els consellers generals de Terceravia durant la sessió.

El Tribunal Constitucional estudiarà si el tràmit d’extrema urgència a partir del qual es va aprovar la llei de mesures per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania és l’adequat. O si, pel contrari, el Govern, en connivència amb la Sindicatura, estan fent un frau de llei i tramita d’una manera extremadament accelerada textos legals que, almenys tal i com està establert el mecanisme parlamentari, no poden passar per segons quins formats.

La intervenció del Constitucional deriva d’un recurs d’empara de Terceravia. El grup que lidera Josep Pintat ja va denunciar al seu dia, i ho ha reiterat després davant d’altres projectes de llei, que no pot ser que Govern recorri a la figura de l’extrema urgència amb tanta assiduïtat i convertint el mecanisme previst al Principat com si fossin tècniques legislatives que sí que existeixen en altres estats -com el decret llei- però que l’ordenament jurídic andorrà no preveu.

Alís, Pintat i Camp, consellers generals de Terceravia.

Relacionat

Terceravia demana empara al TC per la forma de tramitar la Llei de mesures pel poder adquisitiu

Pintat, juntament amb els seus companys Joan Carles Camp i Oliver Alís, consideraven que acudint al procediment de l’extrema urgència el Govern aconsegueix, sempre que vol, donar la volta al legislador i, en el fons, legislar sense necessitat dels parlamentaris. Per tant, creu que es vulneren els drets fonamentals dels consellers generals a través de l’abús de l’esmentat mecanisme legislatiu. El Constitucional ha admès a tràmit el recurs d’empara i analitzarà la qüestió.

Comentaris

Trending