El Consell Superior de la Justícia busca tres fiscals adjunts i set secretaris judicials

L’organisme inicia el procés per reforçar dos àmbits claus d’una Justícia amb greus problemes de col·lapse

El rètol de la Seu de la Justícia vist des de l'interior de l'edifici.
El rètol de la Seu de la Justícia vist des de l'interior de l'edifici. Toni Solanelles

El Consell Superior de la Justícia vol reforçar la fiscalia. Per això, ha iniciat el procés per a la incorporació de fins a tres fiscals adjunts més. Els aspirants a entrar en el ministeri públic tenen fins al dia 22 per presentar la seva candidatura. És el mateix dia que tenen aquells candidats a ser un dels set nous secretaris judicials que també es volen incorporar.

El col·lapse del tercer poder fa temps que és evident. I un els motius es considera que és la manca d’efectius. Per això, s’ha posat fil a l’agulla per reforçar en aquest sentit dos dels àmbits claus del sistema. El primer, la fiscalia.

Per això, s’ha obert el concurs per incorporar nou personal al ministeri públic. En concret, es busquen tres fiscals adjunts que reforcin l’actual plantilla. El procés s’inicia ara i tindrà un primer punt clau el dia 22, quan acabi el termini per presentar les candidatures. Posteriorment, hauran d’afrontar diferents proves teòriques, pràctiques, d’idiomes i, també, una de psicotècnica.

El Consell Superior també ha obert un segon concurs. En aquest cas, amb la voluntat d’incorporar fins a set secretaris judicials. D’aquests, sis estaran adscrits a la Batllia i una més a la fiscalia.

Comentaris (1)

Trending