El company de viatge del ‘cap’ del ‘supermercat valencià’ de la droga demana el trasllat a Espanya

L’únic implicat en la denominada ‘Operació Nord’ que encara continua empresonat hauria decidit no recórrer contra la condemna de cinc anys imposada pel Tribunal de Corts

L'home que ara tramita el trasllat baixant del furgó policial per anar a escoltar la notificació de la sentència.
L'home que ara tramita el trasllat baixant del furgó policial per anar a escoltar la notificació de la sentència. Toni Solanelles

L’únic implicat en la denominada ‘Operació Nord’ que va permetre comissar el maig del 2018 més de dos-cents grams de cocaïna que encara continua empresonat ha demanat el trasllat cap a Espanya. Es tracta d’un ciutadà espanyol, resident a la població d’Albal, que acompanyava en el viatge des d’aquesta localitat valenciana i fins al Principat, el principal acusat en el cas i suposat titular de la droga, que es va encarregar d’introduir al país un jove andorrà que també va ser detingut. De fet, va ser el control d’aquest noi que va fer desllorigar tot l’operatiu.

Hi va haver cinc detencions arran d’una actuació policial que també es va denominar el ‘supermercat de la droga’, per la multitud d’estupefaent que el principal responsable del grup movia des de feia temps. I per la molta cocaïna que efectivament es va comissar. Dels cinc arrestats inicials, sols tres van acabar entrant a la presó. El màxim responsable de tot plegat, un home que vivia a cavall d’Andorra i València i que feia anys que els investigadors sospitaven que introduïa i distribuïa droga al Principat, especialment al Pas de la Casa, va fugar-se gràcies a un permís judicial per sotmetre’s a una revisió mèdica.

Després del judici, al qual no es va presentar el principal acusat, el juliol el Tribunal de Corts va notificar la seva sentència, amb una rebaixa important de les penes sol·licitades pel fiscal. L’home que ara sol·licita ser traslladat cap a Espanya, on aviat es podria beneficiar del tercer grau i, per tant, només hauria d’anar a dormir en un centre penitenciari, hauria acceptat com a ferma la condemna de cinc anys imposada (més 15.000 euros de multa i 30 anys d’expulsió del Principat) en primera instància.

L'únic processat encara pres per la denominada 'Operació Nord' en baixar del furgó policial amb què ha anat amb altres reclusos fins a Prada Casadet.

Relacionat

Condemna amb rebaixa substancial per als acusats del ‘supermercat valencià’ de la droga

El ministeri públic n’hi sol·licitava vuit. Per al principal acusat en demanava dotze i Corts n’hi va imposar vuit. El jove andorrà que feia de correu va estar més de 25 mesos empresonat, fins poc després de la celebració del judic. Els magistrats li van imposar, ferm, el temps que ja es va estar a la Comella. En el seu cas va ser decisiva la col·laboració amb la policia, atès que va ser qui va delatar el titular de la droga i va consentir participar amb les autoritats judicials i policials en l’arrest dels altres implicats.

Comentaris

Trending