Condemna amb rebaixa substancial per als acusats del ‘supermercat valencià’ de la droga

El Tribunal de Corts imposa vuit anys de presó per al principal implicat, que va marxar al metge i no ha tornat mai més a Andorra, i cinc anys per al seu company, dels dotze i vuit que els demanaven

L'únic processat encara pres per la denominada 'Operació Nord' en baixar del furgó policial amb què ha anat amb altres reclusos fins a Prada Casadet.
L'únic processat encara pres per la denominada 'Operació Nord' en baixar del furgó policial amb què ha anat amb altres reclusos fins a Prada Casadet. Toni Solanelles

Condemna, sí, però sensiblement inferior al que proposava el ministeri fiscal. El Tribunal de Corts ha notificat aquest dilluns la sentència als acusats -un dels quals encara empresonat- de ser els rectors del que es va denominar el ‘supermercat de la droga’, l’operació batejada com a Nord per la policia i que passarà a la història per ser la primera entrega controlada d’estupefaent al país. Els dos principals processats, tots dos valencians, han estat condemnats a vuit i a cinc anys de presó ferma. Inicialment el ministeri públic sol·licitava dotze i vuit anys, respectivament.

Només el segon dels dos principals implicats en el cas, que va permetre comissar 228 grams de cocaïna i desarticular un dels principals subministradors de droga del país -primer amb clientela majoritàriament del Pas i, després, repartida per diferents indrets-, resta empresonat. El principal acusat, del qual en principi no hi ha dubte que era el propietari de la cocaïna i qui durant anys, residint a cavall d’Andorra i d’Albal, a València, va aconseguir un permís judicial per sotmetre’s a un tractament mèdic i mai més no va tornar al Principat. A banda de la condemna de reclusió, hauria de pagar 100.000 euros de multa i estarà expulsat 30 anys del Principat.

ARRIBADA A PRADA CASADET DEL JOVE ANDORRÀ ACUSAT DE FER DE 'CORREU' I A QUI SE LI VAN TROBAR ELS 228 GRAMS.

Relacionat

“València no és Andorra” o el dia que el ‘correu’ va delatar el ‘narco’

El dia que acabaria en detenció, el 3 de maig del 2018, els dos homes valencians van pujar des del seu poble. Teòricament un venia a acabar de retirar els quatre elements que li quedaven en una botiga que havia gestionat durant temps a Canillo i l’altre, a banda de fer-li companyia durant el trajecte, pretenia comprar-se el vestit per assistir de vint-i-un botons a la comunió de la seva filla. Tots dos es van aturar en una gasolinera de la Seu on els esperava un tercer home, un jove andorrà, que havia d’exercir el paper de ‘correu’ i que finalment va ser l’esquer de la policia per enxampar els dos principals processats.

El jove andorrà va estar més de 25 mesos empresonat, fins fa unes setmanes, quan després de la celebració del judici, el Tribunal de Corts el va alliberar de manera provisional. Els magistrats li han imposat, ferm, el temps que ja es va estar a la Comella, tot esperant que recapaciti i recondueixi el seu camí, immers en infinitat de males històries tot i la seva joventut. La seva col·laboració amb la policia per agafar ‘El Valenciano’ i el seu acompanyant -a qui el tribunal imposa a banda de la pena privatita de llibertat una multa de 15.000 euros i 30 anys d'expulsió- ha estat decisiu en aquest cas per a la rebaixa de la condemna, que ja el dia de la vista es va intuir quan la fiscalia també va reduir la petició inicial de pena, els quatre anys que finalment se li han imposat però en part condicionals. Més 5.000 euros de multa.

Comentaris

Trending