El col·legi María Moliner insisteix que les famílies mai no van alertar sobre el mestre processat

El cas dels suposats abusos a alumnes està en la recta final de la instrucció amb la inclusió de proves pericials que haurien de ser aclaridores

El col·legi María Moliner comparteix edifici amb l'Escola andorrana d'Escaldes.
El col·legi María Moliner comparteix edifici amb l'Escola andorrana d'Escaldes. Toni Solanelles

La direcció del Col·legi Espanyol María Moliner insisteix i “deixa constància” que “en cap moment les famílies es van posar en contacte amb els membres de l’equip directiu ni van fer arribar cap notificació alertant” de comportaments o actituds anormals del mestre que va ser detingut el desembre de l’any passat acusat de suposats abusos a alumnes menors.

L’aclariment, per dir-ho d’alguna manera, ve a tomb arran del fet que el cas es trobi en la recta final de la instrucció després que la Batllia decidís refusar l’arxiu de la causa i continuar endavant amb la investigació fins a completar-la i que, arribat el moment, sigui el Tribunal de Corts qui decideixi jutjar el processat o deixar l’afer sense efecte.

Una imatge de l'edifici que acull el col·legi María Moliner.

Relacionat

El cas del mestre del María Moliner acusat d’abusos a alumnes va camí de judici

Després de mesos de treball en silenci, en bona part enmig del confinament, tres de les famílies afectades van avançar molt i van aconseguir proves pericials que s’hauran d’incorporar a la causa i que haurien de ser molt aclaridores, suposadament. En aquest marc, les mateixes famílies sempre han lamentat l’actitud del centre, actuant, consideren, sempre al costat d’una de les parts del malaurat succés.

Els progenitors dels menors, d’entre dos anys i mig i tres anys i mig, continuen defensant, encara que al seu torn l’escola ho nega, que “com a mínim una de les famílies hauria avisat els responsables del col·legi María Moliner ja al mes d’octubre de què estaven succeint coses anòmales”. Diverses fonts, més enllà de les famílies, han assegurat que des del primer moment l’ànim protector i exculpatori ha estat total.

Comentaris

Trending