Cinc mesos de presó ferma per l’atropellador d’Encamp

L’home, de 41 anys, vivia en un cotxe des que va tornar fa pocs mesos de Portugal després de separar-se de la dona, amb el comportament de la qual estaria obsessionat

-
-

L’home que dissabte a la tarda en va atropellar un altre en plena avinguda Joan Martí d’Encamp haurà d’estar-se cinc mesos a la presó. Hi ha ingressat aquest vespre després de passar a disposició judicial i sotmetre’s a un judici ràpid. Finalment no se l’ha acusat d’un intent d’homicidi sinó que se li ha atribuït un delicte de lesions causades amb un mitjà -el vehicle- que podria haver causat la mort. El canvi de tipificació ha estat clau perquè se l’hagi pogut jutjar per la via ràpida i perquè la condemna ferma sigui, aparentment, baixa.

L’home, de nacionalitat portuguesa i 41 anys, haurà de seguir, a més a més, un tractament psiquiàtric per tal d’eliminar l’obsessió que denota vers la seva exdona i que seria, suposadament, el rerefons de tot plegat. A banda, haurà d’estar almenys tres anys sense entrar en contacte ni amb la seva exparella ni amb la víctima, un suposat amic seu, també resident portuguès, que va sofrir una fractura en una cama arran de l’atropellament. El condemnat ha reconegut, tant davant de la policia com en seu judicial, que va voler atropellar expressament l’home que va resultar ferit.

El condemnat hauria explicat que el trauria de polleguera el fet que suposadament se li impedeixi veure els seus fills, i la deriva a parer seu no adequada que està agafant el gran, de setze anys

L’admissió dels fets per part del detingut ha fet que la declaració judicial, el procediment seguit a la Batllia, hagi estat lleugerament més àgil. Segons fonts judicials, l’home hauria explicat, o com a mínim hauria evidenciat, que el fet que suposadament se li impedís veure els fills que té amb la seva exparella, amb la qual encara no tenen una separació legalment establerta i, per tant, tampoc un conveni paterno-filial, el treu de polleguera. Igual com l’enerva el fet que, aparentment, l’entorn de la seva exdona estaria a parer seu duent pel mal camí el fill gran, de setze anys.

De fet, segons les fonts consultades properes a la investigació, la convivència amb un germà de l’exdona hauria minat la relació. La separació de fet s’hauria produït fa uns set mesos. Posteriorment l’ara empresonat va marxar a Portugal i poc abans de l’inici del confinament derivat del coronavirus, va tornar al Principat. Des de llavors, l’home vivia en un cotxe que, aparentment, deuria ser, encara que les fonts consultades no ho han pogut confirmar, el que va fer servir per estimbar-se contra la víctima, que aquest matí ha denunciat  formalment l’agressor davant la policia. Des del seu retorn al país l’enervació hauria anat a més. També hi faria el fet que acusaria la seva exdona de ‘quedar-se’ amb l’empresa que tenia i per la qual cosa s’hauria quedat sense feina.

L’empresonat ha admès que va anar a per la víctima per la seva sospita que estava embolicat amb la seva ex i que quan va veure que se separava d’ella es va llançar a sobre amb el vehicle

Amb tot, l’acusat no ha negat en cap moment que va enfilar-se a la vorera de la cèntrica avinguda encampadana amb la intenció d’enxampar qui va resultar ferit. Aquest home estaria ajudant juntament amb una altra persona l’exdona de l’ara empresonat a traslladar un refrigerador que havien de carregar en un vehicle per dur-lo posteriorment a Canillo. El condemnat no hauria pogut suportar el seu convenciment que la seva exparella i la víctima mantindrien alguna relació que aniria més enllà de l’amistat, una circumstància que els dos implicats han negat en les seves respectives declaracions.

En veure’ls tots plegats, l’ara condemnat es va acabar d’enervar i quan va veure que l’home se separava una mica de la resta de persones amb les quals manipulava la nevera frigorífica, va aprofitar per girar bruscament el volant i encarar-se cap a qui resultaria ferit en un peu, fonamentalment. L’acusat ha assegurat estar convençut que no va arribar a tocar la víctima, encara que ha quedat acreditat que això no va ser així. L’agressor en cap moment va fer cap intent de marxar del lloc. No va moure el vehicle -un Opel Corsa- de com havia quedat entravessat damunt de la voravia i es va esperar assegut a terra després d’una petita batussa tot esperant l’arribada de la policia.

Seguint el criteri ja establert arran de la denominada ‘batalla de les pizzes’, el cas en què el soci d’un conegut grup d’establiments d’elaboració de pizzes va intentar atropellar-ne un altre, des d’un primer moment ja s’ha qualificat els fets, com s’ha dit, de delicte de lesions provocades amb mitjans amb perill de causar la mort. La fiscalia pretenia que la condemna ferma fos de sis mesos i la condicional de dotze mesos més. Aquesta segona part només l’haurà de complir l’ara empresonat si quan surti de la Comella no respecta l’allunyament dictat o no segueix el tractament per treure’s de sobre l’obsessió vers l’ex.

Un cotxe de la policia just en el moment dels fets, amb el vehicle 'atropellador' encreuat a la via al fons a l'esquerra de la imatge.

Relacionat

L’atropellador d’Encamp es va llançar contra la víctima i la seva exparella quan traslladaven un refrigerador

Comentaris (2)

Trending