L’atropellador d’Encamp es va llançar contra la víctima i la seva exparella quan traslladaven un refrigerador

La policia deté un veí de la parròquia que es va enfilar a la vorera dreta de l’avinguda Joan Martí per encastar-se suposadament de manera intencionada contra un altre home

Un cotxe de la policia just en el moment dels fets, amb el vehicle 'atropellador' encreuat a la via al fons a l'esquerra de la imatge.
Un cotxe de la policia just en el moment dels fets, amb el vehicle 'atropellador' encreuat a la via al fons a l'esquerra de la imatge.
La policia està acabant de llimar els serrells d’un rocambolesc cas que hauria succeït aquest dissabte a la tarda al bell mig d’Encamp i que va portar la detenció d’un veí de la parròquia acusat d’atropellar-ne un altre. Aquest sofreix una fractura en una cama encara que no ha hagut de ser hospitalitzat. L’atropellament es va produir quan la víctima i l’exparella de l’agressor, més una altra persona com a mínim, traslladaven un refrigerador que també va rebre l’impacte del cotxe. Els agents de la unitat de trànsit estan mirant de reunir els elements necessaris per imputar a l’arrestat un presumpte delicte d’homicidi en grau de temptativa. 

Els fets van passar a quarts de vuit de la tarda al bell mig de la cèntrica avinguda Joan Martí encampadana, de fet, una de les artèries principals de la parròquia, especialment accedint-hi des d’Andorra la Vella o Escaldes. Aproximadament a l’altura del número 67 de l’esmentat vial, justament a la voravia dreta, de cop i volta un vehicle -presumiblement un Opel Corsa de color blanc-, es va enfilar a la vorera i es va encastar contra l’home que resultaria ferit. Segons diverses fonts, la víctima, l’exparella de l’agressor i com a mínim una tercera persona movien un aparell electrodomèstic de notables dimensions que havien de carregar en en un vehicle per tal de portar-lo cap a Canillo. La nevera refrigeradora l’havia venut la dona a un canillenc.

Segons les fonts consultades, tan bon punt va haver fet la seva acció, l’agressió va deixar el cotxe tal com estava, encreuat damunt la voravia. Les fonts no han pogut confirmar si el conductor del vehicle va fer algun intent per escapolir-se o no. El que sí que està clar és que la víctima de l’atropellament, tot i sagnar arran de les lesions sofertes per l’envestida, no presentava ferides que revestissin una especial gravetat. Les anàlisis mèdiques haurien determinat una possible fractura a l’altura d’un dels turmells que en els propers dies s’haurà de valorar novament per un traumatòleg. L’agressor va ser detingut tan bon punt van arribar agents de la policia. També s’haurien mobilitzat agents del servei de circulació encampadà.

La víctima, que suposadament mantenia amistat amb l’agressor, ha interposat aquest migdia una denúncia formal; l’arrestat podria ser acusat d’homicidi en grau de temptativa

La policia encara ara està fent indagacions sobre el cas i prenent declaració a implicats, directes o indirectes, en tot l’afer. Però segons diverses fonts veïnals consultades, tant víctima com agressor serien veïns de la parròquia i de mitjana edat. A priori hi hauria amistat entre l’exdona de l’agressor i la víctima. No obstant això, l’atropellador hauria argüit com a motiu de la seva airada reacció un suposat embolic de faldilles que els altres implicats neguen i el fet que la víctima estaria instrumentalitzant l’exparella en contra seva. En tot cas, és clar que la relació entre l’agressor i la seva ex és dolenta, amb altres episodis violents al·legats per la dona i de no fa pas massa dies.

L’agressor, que continua en dependències policials, hauria donat negatiu en el control d’alcoholèmia i en tot moment s’hauria mostrat conscient de l’acció que estava duent a terme amb el vehicle. És més que possible que acabi sent acusat d’un intent d’homicidi. Una altra cosa serà com evolucioni el cas a nivell judicial amb posterioritat. El que és clar és que la víctima, acompanyat de la seva parella per evitar confusions, ha acudit aquest migdia a dependències policials per formular la corresponent denúncia. En el marc de les diligències, els agents de la unitat de trànsit de la policia haurien pres declaració també a l’exparella de l’agressor.

Segons les fonts veïnals consultades, els dos homes implicats en el succés d’aquest dissabte a la cèntrica avinguda d’Encamp feia una desena d’anys que mantenien amistat. Tots dos homes, almenys en el passat, s’haurien vist immersos en alguns episodis de batusses violentes. Però de cap manera es podia arribar a una situació com la que s’està acabant d’investigar i que, sortosament, s’hauria saldat només amb ferides de poca consideració sofertes per la víctima, que suposadament cursarà denúncia o, si escau en el procés judicial, es podria presentar com a acusació particular.

Comentaris (3)

Trending