La Batllia tomba el recurs de Montaner per anul·lar el pacte de socis entre Govern i Grifols

La consellera general no adscrita apel·larà davant del Tribunal Superior contra la decisió

Comentaris

Carine Montaner al seu escó de l'hemicicle parlamentari.
Carine Montaner al seu escó de l'hemicicle parlamentari. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

La consellera no adscrita Carine Montaner presentarà un recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior contra la decisió de la secció administrativa del Tribunal de Batlles que ha rebutjat l'anul·lació del pacte de socis entre Govern i Grifols per construir el laboratori de la multinacional a Ordino. La Batllia també ha rebutjat  l'incident de nul·litat que havia presentat Montaner contra l'aute que acceptava que Grifols sigui part de la causa judicial. 

La Batllia també ha decidit refusar l'incident de nul·litat presentat per la representació processal de Carine Montaner contra l'aute que acceptava que Grifols sigui part de la causa judicial. La consellera general demanava la nul·litat de l’acord o actes relatius al projecte del laboratori argumentant que es va signar contravenint la legislació vigent en aquell moment.

Basava la seva petició en un article de la llei general d'ordenació del territori i urbanisme i en dos del Codi de l'Administració que, segons el seu recurs, declara que "són nuls els actes administratius que transgredeixen d'una manera total i absoluta el procediment legalment establert al seu respecte o que violen les regles essencials per a l'expressió de la voluntats dels òrgans col·legials".

Montaner considerava que no s'ha respectat el principi de concurrència i de publicitat i indicava que el terreny anomenat Prat de La Farga radicat a Ordino, entre d’altres, es va cedir en arrendament pel Govern en una adjudicació que es va dur a terme de diferents lots trets a subhasta a favor dels pagesos de la parròquia. El Govern, abans de la signatura del pacte de socis, va rescindir el contracte al pagès adjudicatari de la referida parcel.la, no donant-li ni tan sols l’oportunitat de poder concórrer amb igualtat de condicions amb l’empresa Grifols. Esmentava també la negligència amb el redactat i la informació incomplerta per un projecte d’aquesta magnitud.

Comentaris (2)

Trending