La Batllia guanya una ‘nova’ instructora penal

Maria Àngels Moreno s’ha reincorporat a l’administració de Justícia després d’un any d’excedència i ha tornat a assumir l’oficina que se li havia atribuït el setembre del 2019

Maria Àngels Moreno, durant la seva renovació del càrrec de batlle, poc abans que agafés l'excedència.
Maria Àngels Moreno, durant la seva renovació del càrrec de batlle, poc abans que agafés l'excedència. Toni Solanelles

Més enllà dels batlles en formació que acabaran assumint, entre altres, oficines judicials d’instrucció penal ordinària, la Batllia ha ‘guanyat’ aquesta setmana una ‘nova’ instructora penal. De fet, ni és un guany ni és nova. Es tracta de Maria Àngels Moreno, una de les juristes amb més experiència de l’administració de Justícia que ha tornat al seu lloc de treball després d’un any d’excedència. Moreno ha tornat a assumir l’oficina que se li va assignar el setembre del 2019.

La batlle va agafar l’excedència el tram final del 2019. Ho va fer després d’haver engegat unes accions legals contra el Consell Superior de la Justícia arran de dos concursos -per poder ocupar places de magistrat al Tribunal de Corts i al Tribunal Superior- en què no va ser elegida i va considerar que se li havia fet un greuge. El plet va coincidir, volgudament o sense voler, amb el fet que la cúpula judicial decidís treure Moreno de la Batllia d’instrucció especialitzada per posar-la a una d’ordinària, que és la que continuarà ocupant ara.

Hi havia dubtes de la jurista tornaria a la carrera jurisdiccional. Cert que aquest any d’excedència (2020) Moreno l’ha invertit fonamentalment en preparar-se per al concurs per a la provisió de dues places de notari. Finalment no va ser elegida i en conseqüència, esgotat l’any d’excedència, i sense cap altra pretensió que retornar al servei públic, la batlle torna a ser batlle i, per tant, ara hi ha tres instructors penals amb un cert bagatge: Manel Santolària, Alexandra Terés i l’esmentada Maria Àngels Moreno.

Etiquetes

Comentaris

Trending