La Batllia analitza una querella per injúries contra ‘Ferrariman’

Un usuari de Twitter la va presentar arran dels presumptes insults rebuts quan va recriminar els vídeos que penjava a xarxes i, de moment, l’acte de conciliació celebrat entre totes dues parts ha acabat sense acord

Una imatge de la Seu de la Justícia.
Una imatge de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Els enfrontaments (i insults) mantinguts a xarxes socials per ‘Ferrariman’ quan els vídeos que compartia als seus perfils d’internet, especialment a TikTok o Instagram han acabat davant la Batllia. Alguns dels usuaris que van ser blanc de les seves paraules van acabar interposant una querella davant la Justícia. I, ara, aquestes accions fan el primer pas en el seu camí judicial. Aquesta setmana, el polèmic empresari ha hagut d’assistir a un acte de conciliació que, però, ha acabat sense acord. Caldrà veure ara si la batlle decideix seguir endavant amb el procés.

En concret, i segons ha pogut saber Altaveu a través de fonts properes al cas, l’usuari de Twitter que ha presentat la querella és Joao de Melo, conegut per la seva vinculació política (fins i tot ha estat candidat en eleccions generals). En el seu dia, quan els polèmics vídeos de ‘Ferrariman’ es van començar a fer virals, va preguntar obertament a la xarxa social si podrien suposar algun delicte. La resposta de l’empresari Xavier Caballol va ser una altra piulada on li faltava el respecte.

Més concretament, li etzibava “puto comunista”. Després, també lamentava que “portuguesos d’esquerres opinessin res sobre Andorra” i els exigia “més treballar i menys criticar”. La piulada va generar una onada de comentaris recriminatoris i de suport a de Melo i el mateix Caballol la va acabar esborrant.

WhatsApp Image 2022 01 25 at 21.10.11

Relacionat

La policia preveu imputar per conducció temerària el propietari del Ferrari dels vídeos a TikTok

No abans, però, que el blanc dels presumptes insults en fes una captura. I amb ella, dies després, va decidir presentar una querella, segons ha pogut saber Altaveu. Aquesta seria per un presumpte delicte d’injúries i difamació. A més, el fet d’haver-se fet a una xarxa social implicaria un agreujant de publicitat.

El procés judicial ha seguit el seu ritme i aquesta setmana la batllia va convocar denunciant i denunciat a un acte de conciliació per mirar de resoldre el tema sense haver de recórrer a un procediment penal. Segons les fonts consultades per Altaveu, aquest no va reeixir. Totes dues parts van deixar clar que es mantenien en els seus postulats i, per tant, no va ser possible cap pacte.

Així doncs, ara és la batlle qui haurà d’analitzar la situació i decidir si continua endavant amb el cas. És a dir, si confirma el processament de ‘Ferrariman’ pels delictes abans esmentats. De fet, segons les mateixes fonts, l’empresari haurà d’afrontar en pocs dies un segon acte de conciliació per fets similars.

Comentaris (19)

Trending